İsviçre'de 'Rojava İçin 7000 Pankart' eylemi başlıyor

İsviçre'de Türk ordusunun işgalci saldırılarına karşı "Rojava İçin 7000 Pankart” eylemi başlatılacak.

İsviçreli, Kürdistanlı ve Türkiyeli kurumlar öncülüğünde, 24 Ağustos Cumartesi günü işgalci Türk ordusuyla çetelerinin Rojava’ya yönelik saldırılarına dikkat çekilerek, uluslararası kamuoyu oluşturmak amacıyla İsviçre kentlerinde “Rojava İçin 7000 Pankart” eylemi başlatılacak.

Tecride karşı sürdürülen açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla İsviçre’de ve birçok Avrupa ülkesinde “7000 Pankart” eylemi gerçekleştirilmişti.

'HER YER PANKART OLSUN'

Tertip Komitesi adına yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Türkiye Kuzey Suriye’de istila yöntemiyle bir güvenlik bölgesi kurma tehdidini sürdürmektedir. Öte yandan Kuzey Irak’taki varlıklarını 'pençe operasyonu'yla genişletip dağdaki savaşı yoğunlaştırıp, Rojava’nın faaliyet alanını daraltma çabası içerine girmişlerdir. Tüm zorlukların ötesinde Rojava’da özgürleştirici projeler üretilmeye devam etmektedir. Bizler de buradan; balkonlarımızdan pencerelerimize; iş yerlerimize, okullarımıza, arabalarımıza, köprülere, bisikletimize ve kamusal alanda görülecek olan her yere afiş asarak Rojava ile dayanışmayı yükseltelim. Bu işgal ve istilaya karşı bizler de enternasyonal bir dayanışma göstererek Rojava ile omuz omuza olduğumuzu gösterelim.”

AFİŞ ÖNERİLERİ VE İLETİŞİM BİLGİLERİ

Açıklamada, pankartlara yazılacak mesajlar için de şu önerilerde bulunuldu:

"Rojava aynı zamanda bizim de savaşımız.

Rojava'ya karşı savaşa hayır!

Her yer direniş, her yer Rojava!"

Komite, afişlerin fotoğraflarını Signal, WhatsApp, Telegram yoluyla şu iletişim adreslerine gönderilebileceğini de duyurdu:

"+41 77 991 29 42

[email protected]"

DESTEKLEYENLER

Eylemi destekleyen kurumlar şöyle:

"Rojava Komitee Zürich

FIST

Zürih Beritan Kadın Meclisi

Widerstandvernetzung

Fight4rojava

Make Rojava Green Again

Rojava Komite Basel

Perspektiven bauen Bern."