İsviçre bugün de ayaktaydı: Her yer Efrîn her yer direniş

Günlerdir İsviçre kentlerini eylem alanına çeviren Kürdistanlı ve dostlarının bu kez eylem alanı Zürih’ti. Zürih’te yürüyen binler, Türk devletini katliamcı yüzünü deşifre ederken, Efrin direnişini selamladı.

Türk devleti ve ona bağlı çetelerinin 20 Ocak’tan itibaren Efrîn’e dönük başlattığı işgal saldırılarına karşı İsviçre’de yaşayan Kürdistanlı ve dostlarının öfkesi dinmek bilmiyor. Günlerdir hiç aralık vermeden İsviçre kentlerini eylem alanlarına çeviren Kürdistanlılar ve dostları, bugünde İsviçre’nin Zürih kentinde bir araya gelerek Efrîn için tek yürek oldu. Binler, gerçekleştirdikleri yürüyüş ve mitingle Türk devleti ve çetelerinin Efrîn’e dönük işgal saldırılarını protesto ederken, Efrîn direnişini selamladı.

Zürih Helvetiaplatz meydanında Türk devletini lanetleyen ve Efrîn direnişini selamlayan pankartlar arkasında bir araya gelen binlerce Kürdistanlı ve dostları, Zürih’in en işlek caddelerinde yaklaşık 3 kilometrelik bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş boyunca PKK, KCK, YPG, YPJ, PYD bayrakları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve üzerinde Türk devletinin Efrîn’de yaptığı sivil katliamların fotoğraflarının olduğu dövizleri taşıyan kitle, sık sık “Her yer Efrîn, her direniş”, “Terörist Türkiye”, “Katil Erdoğan” sloganları attı.

DİRENİŞE DEVAM…

Kadın ve çocukların en önde Efrîn yazısı ile yürüdüğü yürüyüşe, İsviçreli, Türkiyeli ve 4 parça Kürdistanlı birçok kurum ve kuruluş katılarak destek verdi. Türk devletinin işgal saldırılarına ve uluslararası güçlerin sessizliğine büyük tepkinin olduğu yürüyüşte, “Kürt halkının işgal saldırılarına karşı bulunduğu her yerde direnmeye devam edeceği” mesajı verildi.

Erdoğan fotoğrafları üzerine yazılı Katil Erdoğan dövizi taşıyan çocukların sık sık Türk devleti aleyhine sloganlar atması çevredeki insanların büyük ilgisine neden olurken, yer yer İsviçreliler de alkışlarla yürüyüşe destek verdi.

ZOZAN KOBANÊ: TEK BİR KÜRT KALSAK DA DİRENİR YİNE KAZANIRIZ

Yürüyüşün ardından düzenlenen mitingde ilk olarak söz alan PYD Avrupa sorumlusu Zozan Kobanê, Türk devletinin sivillere dönük yaptığı katliamlara değinerek, devamla “3 saat dediler, 36 gün oldu. Efrîn’de bugün sömürgeci Türk devleti ve onun ortaklarına karşı bir tarih yazılıyor” dedi.

Direniş karşısında Efrîn’e giremeyen Türk devletinin dünyanın gözü önünde sivil halkı katlettiğinin ifade eden Kobanê, yaşanan katliamlar karşısında uluslararası güçlerin sessizliğini ser dille eleştirdi. Kobanê, devamla “Bugün Efrîn’de 7’den 70’e herkes direniyor. Bugün artık 3 yaşındaki Kürdistanlı çocuklar bile ‘Erdoğan burası bizim toprağımız sana boyun eğmeyiz’ diyor. Herkes iyi bilsin ki; bir Kürt kalsak bile direneceğiz ve kazanacağız. Zaten şimdiden Efrîn’de zafer bizimdir. NATO’nun ikinci büyük ordusu ve Erdoğan’ın hesaba katmadığı bir gerçek vardı: Kürtlerin vicdanı ve direniş tarihi” diye konuştu.

‘ZAFERE KADAR ALANLARI TERK ETMEYECEĞİZ’

Zozan Kobanê’nin ardından gençlik, NCDK- İsviçre, HDK- Avrupa ve birçok örgüt adına yapılan konuşmalarda Efrîn direnişi selamlanırken, Türk devleti ve çetelerinin yaptığı sivil katliamlar lanetlendi. Efrîn’de zafer ilan edileceğine kadar Kürt halkı ve dostlarının Avrupa’da alanları terk etmeyeceğinin vurgulandığı konuşmalarda, uluslararası güçlerin işgal saldırılarına sesiz kalması Kürtün katliamına ortak olma anlamına geldiğine dikkat çekildi.

Miting yapılan konuşmaların ardından hep bir ağızdan atılan sloganlar “Her yer Efrîn, her direniş” sloganları ile sonlandırıldı.