İsveç'te Efrîn'i sahiplenme eylemleri

Türk devletinin Efrîn'e yönelik işgal girişimi İsveç'in Göteborg, Landskrona ve Örebro illerinde düzenlenen eylemlerle kınandı.

Türk devletinin Efrîn'e yönelik işgal girişimi ve saldırıları İsveç'in Göteborg, Landskrona ve Örebro illerinde düzenlenen eylemlerle protesto edilirken Malmö’de ise bir grup Kürdistanlı, belediyeyi ziyaret ederek Türk devletinin Efrîn'de sivillere yönelik katliamlarını içeren dosyayı yetkililere verdi.

GÖTEBORG

Göteborg ilinde Feman pasajında bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, ellerinde “Efrîn yalnız değildir” yazılı pankart ve sivillere yönelik katliamları gösteren resimler taşıyarak bir eylem gerçekleştirdi.

Daha sonra Türk devletini kınayan sloganlar atan kitle, Alman Konsolosluğu'na doğru yürüyüşe geçti. ATİK ve Göteborg NCDK'nın hazırladığı Türk devletinin Efrîn'de işlediği insanlık ve savaş suçlarını içeren dosyayı Alman Konsolosluğu'na bıraktı.

Brunnpark Meydanı'na gelen halk, burada miting gerçekleştirdi.

LANDSKRONA

Kent merkezinde bir araya gelen bir grup, üzerlerindeki kırmızıya boyalı beyaz giysilerle belediye binasına yürüdü. Ellerinde “Türkiye Kürtleri katlediyor, Avrupa Birliği seyrediyor” yazılı pankartı taşıyan eylemciler, Türk devletinin katliamlarını belgeleyen dosyayı belediye yetkililerine teslim ederek Türk devletine karşı tutum almalarını talep etti. 

Belediye önünde Türk devletini kınayan sloganların atılmasından sonra eylem sona erdi. 

MALMÖ

Malmö ilinde kırmızı boyalı ve üzerinde Efrîn yazılı beyaz giysili bir grup Kürdistanlı belediyeye giderek belediye başkanıyla görüşme talebinde bulundu. Randevuyu almalarından sonra eylemciler, Türk devletinin gerçekleştirdiği katliamları kınayan sloganlar attı.

ÖREBRO

Örebro kentinde de Tren Garı'nda trenlerin geçtiği raylara inen 40 civarında eylemci, bir gösteri gerçekleştirdi. Eylem süresince tren trafiği tamamen durduruldu. 

Olayı İsveç Devlet Radyosu kamuoyuna duyurdu. Radyo'ya konuşan bir eylemci, gösteriyi Türk devletinin Efrîn'deki katliamlarını protesto için gerçekleştirdiklerini söyledi.