İsveç Kürt Fedarasyonu'ndan Efrîn'le dayanışma eylemi

İsveç Kürt Federasyonu, Efrîn'i işgal eden Türk devletini protesto etmek ve Efrîn direnişiyle dayanışmak amacıyla Stockholm'de bir gösteri gerçekleştirdi.

Saat 14.00 sularında il merkezindeki Raoul Wallenberg Meydanı'nda gerçekleşen gösterinde “Türk ordusu Efrîn'den defol”, “Diktatör Erdoğan'ı durdurun”, “Efrîn'de etnik temizliği durdurun”, Efrîn'i destekle”, “Suskunluğu boz, hemen harekete geç” gibi direnişi destekleyen ve Türk devletini kınayan pankrat ve dövizler taşındı.

İsveç Kürt Federasyonu  Başkanı Keya İzol, Türk devletinin bombalama ve saldırıları sonucu yüzbinlerce kişinin topraklarını terk etmek zorunda kaldığını belirterek “Bugün kalplerimiz Stockholm, Mahabad, Amed, Qamışlo ve Kobanê'de kendini savunan cesur Efrîn halkı için çarpıyor” dedi.

Bundan bir süre tüm dünyanın DAİŞ çetelerini yenilgiye uğratan Kürtleri kahramanlar olarak gördüklerini hatırlatan İzol, Batılı ülkelerin Efrîn'in işgaline suskun kalmasına “Dış dünya nerede? Daha önce Kürtlerin DAİŞ'a karşı mücadelesini alkışlayan hükümetler nerede? İslamcı Erdoğan'ın dünyanın en azılı teröristlerini yenilgiye uğratanlara saldırdığında dış dünyanın sessiz kalması utanç verici. Bunu kabul edemeyiz. Bu duruma son vermeliyiz. Yeter artık!” diyerek tepki gösterdi:

İzol, İsveç başta olmak üzere tüm Batılı ülkelere sorumluluklarını üstlenmeleri ve Türkiye'nin işgaline karşı çıkmaları çağrısı yaptı.

Tiyatro Sanatçısı Kemal Görgü, Türk devletinin uluslararası yasaları çiğneyerek Efrîn'i işgal etmesine göz yuman Batılı ülkeleri eleştirdi.

Erdoğan'ın amacının Kürtlerin tüm kazanımlarını ortadan kaldırmak ve Rojava'daki diğer kantonlara saldırmak olduğunu söyleyen Görgü, 50 milyonluk Kürt halkının terörist olarak damgalanmasına karşı çıkmanın önemine vurgu yaptı.

Tüm Kürdistanlılara PKK'nin terör örgütleri listesinden çıkarılması için hükümete baskı yapmaları çağrısında bulundu.

2 saat süren eylem süresince Türk devletinin Kuzey Kürdistan ve Efrîn'deki saldırılarını teşhir eden konuşmalar yapıldı. Kürtçe şarkı ve türküler çalındı.