İskoçya Başbakanı Yousaf’a Erdoğan tepkisi: O bir savaş suçlusu!

İskoçya’da yaşayan Kürtler, Tayyip Erdoğan’ı ülkesine davet eden İskoçya Başbakanı Humza Yousaf’ı kitlesel olarak protesto etti.

İskoçya Başbakanı Humza Haroon Yousaf, bir süre önce Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı ülkesine davet etmiş, gazetecilerin Erdoğan rejiminin Kürtlere yönelik baskılarını hatırlatmasına ise, “Türkiye bir NATO üyesi ülkesidir” diyerek cevap vermişti.

İskoçya Kürt Toplum Merkezi’nin çağrısı ile Kurdistanlılar ve enternasyonal dostları, Edinbourgh’daki parlamento binası önünde bir araya gelerek Başbakan Yousaf’ın Erdoğan’ı davet etmesini protesto etti.

YPG ve YPJ bayrakları ile Erdoğan’ın Kürtlere yönelik katliamcı politikalarını anlatan pankart ve dövizlerin taşındığı eyleme Yeşiller Partisi Milletvekili Maggie Chapman, İskoçya İşçi Sendikası yöneticileri ile Edinbourgh üniversitesinden öğrenciler de katılarak destek verdi. 
Sık sık “Utan Yousaf, Kürtlerden utan, Kurdistan’dan utan”, “Terörist Erdoğan” ile “Bijî Serok Apo” ve “Bijî YPG” şeklinde sloganlar atıldı. 

Burada bir konuşma yapan Yeşiller Partisi Milletvekili Maggie Chapman, Başbakan Yousaf’ın açıklamalarını kınayarak, Kürt halkına karşı her türlü baskıyı ve şiddeti uygulayan Erdoğan’ı davet etmesinin utanç verici olduğunu söyledi.

ERDOĞAN BİR SAVAŞ SUÇLUSU

Eyleme katılanlar 10 Ekim’de başlatılan “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm” hamlesi kapsamında bastırılan kampanyanın broşürlerini dağıttı.

Eyleme ilgi yoğun olurken Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nden Uğur Ako da bir konuşma yaparak, Erdoğan’ın kimyasal gaz kullanımından Kürt katliamlarına, DAİŞ çetesi ile olan işbirliğinden Rojava’ya dönük saldırılarına kadar bir savaş suçlusu olduğuna dikkat çekti. Ako, Başbakan Yousaf’ın Erdoğan’ı davet etmesinin utanç verici olduğunu ifade ederek, Kürt ve İskoç halkından özür dilemesi gerektiğini ifade etti. 

Eylem alkış ve sloganlarla sona erdi.