İşgal saldırılarına karşı eylemler

Kürt Gençlik Hareketleri, işgal ve soykırım saldırılarına karşı Hamburg ve Kassel'de yürüyüş gerçekleştirirken, Köln’de düzenlenen uluslararası boks maçında sivil itaatsizlik eylemi yaptı. Avignon’da da Kurdistanlılar alanlara çıktı.

Avrupa Kürt Gençlik Hareketleri öncülüğünde Almanya’nın Hamburg ve Köln ile Fransa’nın Avignon kentlerinde Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları protesto edildi.

HAMBURG

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Tevgera Jinên Ciwanên Tekoşer (TekoJIN) üyesi gençler Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik soykırım saldırılarına karşı Almanya’nın Hamburg kentinde yürüyüş gerçekleştirdi.

YPG, TCŞ flamaları ve “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana Rojava”, “Şehîd namirin”, “Terörist Türkiye” sloganları ile Hamburg tren istasyonuna yürüyen gençlere çevredekiler alkışlarla ve bayraklar açarak destek verdi.

Yürüyüş ardından marş eşliğinde saygı duruşu yapıldı.

Gençlik adına bir konuşma gerçekleştiren Mehmet Can, “Türk devleti Rojava’da inşa edilen demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigmayı yok etmek istiyor. Biz de halkımıza yönelik gerçekleştirilen bu saldırılara karşı cevapsız kalmayacağız” dedi.  

Almanya hükümetinin Türk devletine verdiği silah desteğini ve Kuzey ve Doğu Suriye’ye saldırılarına karşı sessizlik tavrını eleştiren Can, Alman halkına seslenerek, Kürt halkının sesi  olmalarını ve saldırılara karşı birlikte direnmelerini istedi.

ULUSLARARASI BOKS MAÇINDA SİVİL İTAATSİZLİK

TCŞ üyeleri, Almanya’nın Köln kentinde uluslararası düzenlenen boks maçında bir sivil itaatsizlik eylemi yaptı.

Binlerce kişinin katıldığı ve birçok kanalın canlı yayın yaptığı boks maçında, TC devletinin Rojava’ya yönelik saldırıları protesto edildi.

Maç sonrası bir konuşma yapan Universium Boks başkanı İsmail Özen, “Bugün Ortadoğu’da, Rojava’da büyük katliamlar var, bunların son bulmasını istiyorum. Savaş değil, barış istiyoruz’’ dedi.

Gençler bu sırada YPG ve üzerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafının bulunduğu flamalar açarak, “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana Rojava”, “Kurdistan faşizme mezar olacak” ve “Terörist Erdoğan” sloganlarını attı.

AVIGNON

Fransa’nın güneyinde yer alan Avignon'da da Kurdistanlılar, işgal ve soykırım saldırılarının yanı sıra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecridi protesto ederek, özgürlüğünü haykırdı.

KASSEL

Almanya’nın Königsplatz meydanında biraraya gençler, pankart ve renkli sis bombaları ile Kassel Üniversitesi’ne kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Eylemde sık sık “Jin jiyan azadî”, “Bijî berxwedana gerîla”, “Bijî berxwedana zindana”, “Bijî Serok Apo” sloganları atan gençler, Medya Savunma Alanlarında direnen gerillayı ve zindan direnişçilerini  selamladı.

 

BERN

Kürt Gençlik Hareketleri ve Young Struggle üyeleri, İsviçre'nin Bern kentinde Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırılarını protesto etmek için sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi.

Rojava halkını asla yalnız bırakmayacağını vurgulayan gençler, “Önder Apo İmralı işkence sisteminde ağırlaştırılmış tecrit altındadır. Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlayana, TC devletinin Rojava’ya yönelik saldırıları karşısında sağır dilsizi oynayan Avrupa ülkelerine sesimizi duyurana dek mücadele içerisinde olacağız” dedi.

Çeşitli flamaların açıldığı ve sisli meşalelerin yakıldığı eylemde sık sık sloganlar atıldı.