İşgal saldırıları Erivan’da kınandı

İşgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’a gerçekleştirdiği askeri operasyonlar ve Şehit Rüstem Cudi Mülteci kampına (Maxmur) yönelik düzenlediği hava saldırısı bir açıklama ile kınandı.

Ermenistan’ın başkenti Erivan’daki Basın Enformasyon Merkezi’nde yapılan açıklamaya Ermenistan Kürt Birliği Eşbaşkanı, Ermenistan Parlamentosu Milletvekili Kînyaz Hasanov, Kurdistan Komite Eşbaşkanı Silo Dirboyan ve Ermenistan Özgür Kadınlar Birliği (YJA) üyesi Lianna Mhoyan birer konuşma yaptı.

Rojava Devrimi’nin 7. Yıldönümünün kutlanması ile başlayan açıklamada işgalci Türk devletinin Kürtlerin kazanımlarına yönelik saldırılarının amacının Turancı-İslamcı zihniyetiyle Misaki-Milli sınırları hayallerine ulaşmak ve bu hayallerini gerçekleştirmek için de önündeki engelin Kürtler olduğunu ve ortadan kaldırmaya yönelik saldırılar geliştirdiği belirtildi.

Yeni Osmancı zihniyeti Ortadoğu halklarına büyük zarar verdiğini, Ortadoğu halklarının birlikte özgürce yaşayacağı en uygun sistemin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın demokratik konfederalizm sistemi olduğu ve halkların bir arada özgürce yaşadığı Rojava Kürdistan’ında ve Kuzey-Doğu Suriye’de somut bir şekilde görülmektedir denildi.

Başur’a yönelik İşgalci Türk devletinin saldırısı ve Güney Kürdistan yönetiminin bu saldırılar karşısında sessiz kalması, dar çıkarcı yaklaşması aslında ona ortak olduğunun kanıtıdır denilen açıklamada işgalci Türk devletinin yüz yıldır uyguladığı işbirlikçi metodu tekrar devreye soktuğunu ve böylece Kürt kazanımlarına büyük zarar vermeye çalıştığı belirtildi.

Ayrıca işgalci Türk devletinin, Şehit Rüstem Cudi Mülteci Kampına (Maxmur) yönelik düzenlediği hava saldırısını kınan açıklamada Birleşmiş Milletlerin denetimindeki sivil bir yerleşim alanına hava saldırısına sessiz kalmamasına yönelik de BM’ye çağrıda bulunuldu.