Çankaya: Paris'teki katil AKP-MHP iktidarıdır, ortaklaşmamız lazım

Paris şehitlerini anan Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu Onursal Başkanı Mehmet Ali Çankaya, katilin AKP-MHP iktidarı olduğunu belirtti, "Yarın Aleviler de hedef olabilir, ortaklaşmamız lazım" dedi.

Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’nde 23 Aralık'ta silahlı saldırıda katledilen KCK Yürütme Konseyi Üyesi Emine Kara (Evîn Goyî), Kültür Hareketi’nden Mîr Perwer (Mehmet Şirin Aydın) ve Kürt yurtsever Abdurrahman Kızıl’ı Kurdistanlılar ve dostları Paris’in Villers-le-Belle banliyösünde görkemli bir törenle Kürdistan’a uğurluyor.

Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu Onursal Başkanı Mehmet Ali Çankaya, uğurlama töreninde açıklama yaparak, Kürt halkına başsağlığı diledi. Çankaya, "Türkiye'de yaptıklarını Avrupa'da da yapmaya başladılar. Dün Sakineler'i katlettiler, bugün üç canı daha katlettiler. Tesadüf değildir, katledenler Kürt halkına zalimlik yapanlardır" dedi.

"İnancımız gereği Aleviler olarak her zaman mazlumun yanındayız" diyen Çankaya, "Bu katliam Fransa'daki bir sarhoşun, cahil bir adamın eylemi değil, AKP-MHP iş birliğiyle organizeli bir katliamdır. Kürt halkına korku salmak, Kürt halkının mücadelesini durdurmak içindir" diye konuştu.

'KATLİAMLARI ORTAKLAŞARAK ENGELLEYEBİLİRİZ'

Çankaya, şunları da söyledi:

"Nerede olursa olsun Aleviler olarak bu katliamları, şiddeti lanetlediğimiz gibi bu uğurda bedel ödeyen insanları da saygıyla anıyoruz. Bu ilk değil, son da değil. Ceberrut devlet, emperyalist ülkelerle anlaşarak bu mücadeleyi durdurma alanlarında yoğunlaşıyor. Yok etme karşısında bu halkın mücadelesiyle dayanışmamız lazım. Faşizan anlayışa dur demek için ortak mücadelede buluşamazsak zindanlarda buluşuruz! Bu devletin gitmesi için korkmadan buluşmamızın gerektiğine inanıyoruz. Önümüzdeki dönemler daha sancılı olabilir. Bu nedenle korkmamamız lazım. Alevilere de aynısı yapılabilir. Maraş, Sivas, Çorum'da yapılanlar da devletin projesiydi. Yan yana olarak geri püskürtmeliyiz."