Çağın Direnişi şehitleri Avrupa’da anılıyor

Çağın Direnişi’nde şehit düşen savaşçılar için Avrupa’da anlamalar düzenleniyor.

Fransa’nın Plougonver kentinde enternasyonalist savaşçı Olivier le Clainche, Almanya’nın Münster kentinde YPG savaşçısı Dildar Toubal ile Yunanistan’ın başkenti Atina’da YPG savaşçısı Rubar Korkmaz aldı.

ŞEHİT KENDAL BREİZH RENNES’DE ANILDI

Efrîn’de 10 Şubat’ta şehit düşen enternasyonalist savaşçı Olivier le Clainche (Kendal Breizh), Fransa’nın Plougonver kentinde anıldı.

Mücadele arkadaşları tarafından düzenlenen anmaya Fransa’nın Bretagne bölgesinde yaşayan mücadele arkadaşları, ailesi, Rennes Amara CDK-R temsilcileri de katıldı.

Breizh’in mücadele arkadaşları onunla olan anılarını paylaşarak, anısına bağlı kalacakları mesajı verdi. Breich’in yaşamı boyunca Bröton dili, kültürü ve bağımsızlığı için mücadele verdiğini kaydeden arkadaşları çevresinde çok sevilen bir kişi olduğunu da dile getirdi.

Breizh’in babası ise hastalığından dolayı katılamadığı anmaya bir mesaj gönderirken, kardeşi ise anılarını paylaştı ve şiir okudu.

Rennes Amara CDK-R adına yapılan konuşmada ise Breizh’in ailesine baş sağlığı dilekleri iletilirken, Efrîn’deki Çağın Direnişi’ne dikkat çekildi.

MÜNSTER’DE DİLDAR TOUBAL ANILDI

Almanya’nın Münster kentinde de 12 Şubat günü Efrîn’in Raco ilçesine bağlı Hopka köyünde şehit düşen Dildar Toubal anıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada Toubal’ın amcası Hakim Toubal bir konuşma yaptı. Şehit Dildar’ın bütün Kürdistan’ın şehidi olduğunu söyleyen Toubal, “Toprağı, dili ve onuru için işgalci ve çetelere karşı savaşırken, kahramanca savaşarak şehit düştüğünü ve biz şehidimizle onur duyuyoruz” dedi.

Anma, “Şehit namirin” sloganları ile sona erdi.

YPG SAVAŞÇISI RUBAR KORKMAZ İÇİN ATİNA’DA ANMA

10 Şubat günü Çağın Direnişi’nde şehit düşen YPG savaşçısı Rubar Korkmaz (Hakan Tekin) Yunanistan’ın başkenti Atina’da anıldı.

Efrîn’in Raco ilçesine bağlı Bilikan bölgesinde şehit düşen Korkmaz için anma Navenda Çanda Kurdistan’da yapıldı.

Anmada konuşan PYD temsilcisi İbrahim Müslim, "Uluslararası kapitalist güçlerin oyunu sürekli mevcuttur. Daha önce Ortadoğu'da oynadıkları oyunun aynısını Efrîn'de denemekteler ama kahraman PKK, YPG, YPJ gerillaları varken, bizim sadece ulusal bilince ihtiyacımız var" dedi.

Siyasetçi Ali Şimşek ise, emperyalist güçlerin Kürdistan'ı ele geçirme amacı olduğunun vurgusu yaparak şunları belirtti: "Emperyalist güçler Kürdistan'da sürekli bugün oynanan oyunların aynısını oynamaktadır. Bilindiği gibi Kürdistan topraklarında çok İhanet olmuş, bazı devletler kendi çıkarları için menfaatleri için topraklarımızı kendi mallarıymış gibi paylaştılar. Ona karşı kırk yıldır mücadele eden Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın paradigması var. Önderliğin paradigmasında bütün farklılık, özgürlük ve etnik kimliklerin yeri var. Bu nedenle Ortadoğu’da önderliğin paradigması alternatif güç olmuştur. Bu süreçte yaşamımızın tümünde direniş olmalıdır."

Konuşmaların ardından yapılan sinevizyon gösterimi ile anma sona erdi.