3 günlük eylem direniş çağrısıyla son buldu

25 Nisan’da Solothurn merkezindeki Kreuzacker meydanında bir araya gelen ve çadır kuran Kürdistanlılar, 3 günlük oturma eylemini basın açıklamasıyla sonlandırdı. Açıklamada işgale ve ihanete karşı direniş çağrısı yapıldı.

İşgalci Türk devletinin 17 Nisan’dan beri Güney Kürdistan’a yönelik yeni işgal saldırısı ve bu saldırılara ortak olan KDP ihanetine karşı İsviçre’nin Solothurn kentinde 3 gün önce başlatılan çadır eylemi basın açıklamasıyla son buldu.

Üç gün boyunca başta Solothurn Kanton Belediye Başkanı Stefanie Inglond, Federal Parlemento üyesi SP Miletvekili Fransisca Roth, Solothurn Unio Sendikası Başkanı Markus Baumann ve 1 Mayıs Komitesi Başkanı Rolf Hasler eylem çadırını ziyaret ederek dayanışmada bulundu

Eylem süresince  gelen siyasetçilere ve basın kurumlarına, KNK tarafından kimyasal silahlarla ilgili olarak hazırlanan dosya sunuldu.

Eylem süresince PKK’nin Avrupa Birliği’nin terör örgütü listesinden çıkarılması için imza da toplandı.

Eylem, akşam saatlerinde yapılan basın açıklamasıyla son buldu.

Açıklamada, Türk devletinin gerilla alanlarına yönelik işgal saldırıları ve kimyasal silah kullanılması protesto edilirken KDP’nin Türk devleti ile ilişkisi ihanet olarak değerlendirildi. Buna karşı halka direnişi büyütme çağrısı yapıldı.

Solothurn Demokratik Kürt  Toplum Merkezi Eşbaşkanı Mazlum Kızıldağ ise şöyle konuştu: “Her gün gerilla alanlarına dönük işgalci devletin saldırıları sürüyor. Bu saldırılarda kimyasal silahlar kullanılıyor. Gerillanın direnişine karşı halk olarak bulunduğumuz her yerde direnişe destek olmalıyız. KDP’nin Türk devletiyle olan işbirliği bir ihanettir. İşgale ve ihanete karşı direnmek en doğal hakkımızdır. Bugün burada eylemi bitiriyoruz ama yarın Cenevre’deki oturma eylemine güçlü katılacağız. Bu işgal saldırıları bitene kadar eylemlerimiz sürecek. Bütün halkımıza ve dostlarımıza çağrımızdır. Gelin hep birlikte direnişi büyütelim” dedi.

Eylem Kürtçe, Türkçe ve Almanca “Bijî berxwedana gerîla” ve “Şehîd namirin” sloganlarıyla sona erdi.