27 Mart’ta Brüksel’i serhildan alanına çevirelim

KCDK-E Eş Başkanlık Divani, 27 Mart’ta Belçika’nın başkenti Brüksel’de “NATO Erdoğan’ın Efrîn’deki suç ortağıdır” sloganı ile düzenlenecek yürüyüşe katılım çağrısında bulundu.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, “27 Mart’ta ‘NATO ERDOĞAN’IN SUÇORTAĞI’ şiarı ile düzenleyeceği yürüyüşe ve mitinge tüm meclislerimiz ve bileşenlerimiz seferberlik ruhu ile çalışarak Brükselli serhildan alanına çevirmeliyiz” dedi.

“Kürdistanlı, Türkiyeli devrimci, Asuriler-Süryani, Ermeni, Avrupalı kurumlar, örgütler, inanç grupları, şahsiyetler, aydınlar, devrimciler, demokratlar kadın ve gençlik kurumları olan Efrîn Platformu 27 Mart’ta, ‘NATO Erdoğan’ın Efrîn’de ki suç ortağıdır’ sloganıyla Brüksel’de yürüyüş ve miting yapıyoruz.

İşgalci Türk devleti ve onun barbar çetelerinin, uluslararası güçlerin onayı, sessizliği ve göz yumması nedeniyle soykırımla karşı karşıya bırakılan Kürt halkına uygulanan katliamı görmeyen NATO’ya tepkimizi haykırmak için 27 Mart’ta Brüksel’deyiz.

Türk/Rus stratejik ortaklığıyla Efrîn’de katliam gerçekleşiyor. Bu katliam uluslararası güçlerin sessizliği ve onayıyla yapılıyor. Efrîn halkı insanlık mücadelesini sürdürerek soykırımı boşa çıkarma mücadelesi veriyor.

Türk sömürgeci devleti Efrîn’de NATO’nun tüm imkan ve olanaklarını kullanarak Efrîn’de sivil halkımıza karşı katliam uygulamaktadır. NATO’nun sessizliği bu katliama onay vermek ve ortak olmaktır. 24 Mart’ta tüm dünyada yapılan Efrîn yürüyüşlerinde dile getirildiği gibi kendi halklarının karşısında iki yüzlü politikaları teşhir olmuş, çıkarları uğruna bir halkın soykırımına nasıl onay verdikleri ortaya çıkmıştır.

Bu nedenle başta Kürt halkı olmak üzere, tüm dünya halkları bu suç ortaklığını, her yerde haykırarak teşhir edecekler ve bu iki yüzlü tutumlarından vazgeçmeye çağıracaklardır. Yoksa tarih karşısında insanlık vicdanından katliamcıların ortağı olarak hep anılacaktır.

KCDK-E olarak Efrîn platformun 27 Mart’ta ‘NATO ERDOĞAN’IN SUÇORTAĞI’ şiarı ile düzenleyeceği yürüyüşe ve mitinge tüm meclislerimiz ve bileşenlerimiz seferberlik ruhu ile çalışarak Brükselli serhildan alanına çevirmeliyiz. Tüm halkımıza ve dostlarımıza çağrımız başta Belçika’daki halkımız ve dostlarımız olmak üzere herkesi okula, işe gitmeyerek Brüksel’de Efrîn sahiplenme ve NATO yürüyüşüne katılmaya çağırıyoruz.”