14 Temmuz direnişçileri Yunanistan’da anıldı

Yunanistan’da gerçekleştirilen iki farklı etkinlik ile 14 Temmuz direnişçileri ve KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Diyar Xerîb anıldı.

14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişçileri Kemal Pir, Mehmet Hayri Durmuş, Akif Yılmaz, Ali Çiçek ve 5 Temmuz günü Türk savaş uçaklarının düzenlediği saldırı sonucu hayatını kaybeden KCK Genel Başkanlık Konseyi üyesi Diyar Xerîb, Yunanistan’da düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Etkinliklerin ilki Atina’daki Kürdistan Kültür Derneği’nde gerçekleştirildi. Çok sayıda Kürdistanlının yanı sıra sol ve sosyalist temsilcilerin de katıldığı anmada, Kürdistan Kültür Derneği, MKP ve MLKP adına konuşmalar yapıldı. Anma, sloganlar eşliğinde sona erdi.

Anma etkinliğinin ikincisi ise Lavrio Kampı’nda gerçekleştirildi. Anmanın gerçekleştirildiği kamp alana Xerîb ile 14 Temmuz direnişçilerinin posterleri ve PKK bayrakları asıldı.

Yüzlerce kişinin katıldığı anma saygı duruşu ile başladı. Ardından dönemin tanıklarından Kürt siyasetçi Fevzi Köz konuştu. 1980 faşist darbe dönemindeki saldırılar ve Kürt Özgürlük Mücadelesi’nin öncülerinin cezaevi koşullarında sergilediği direnişi tanıkları ile anlatan Köz, cezaevi direnişinin yarattığı direniş kıvılcımının Kürdistan’ın her noktasında devam ettiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından 14 Temmuz filmi izlendi. Anma, direniş sloganları ile sona erdi.