Metîna’ya işgal saldırısı: Türk ordusu alanı aralıksız bombalıyor

İşgalci Türk ordusu Metîna’ya işgal saldırısı başlattı. Türk ordusu helikopter, savaş uçakları, top ve obüslerle alanı aralıksız bombalıyor. HPG, Türk ordusunun adım adım ilerleyerek işgali harekatını genişletmek istediğini belirtti.

HPG METÎNA AÇIKLAMASI

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“İşgalci Türk ordusu 16 Nisan gece saatlerinde Metîna bölgesine bağlı Asê, Yekmalê, Xirabê, Xankê ve Şêlazê köylerinin bulunduğu alanları kapsayan bir işgal saldırısı başlatmıştır. İşgalci Türk ordusu bu alanlarda farklı bir taktiğe başvurarak bir seferde değil, adım adım ilerleyerek işgali harekatını genişletmek istemektedir.

Bu temelde 17, 18 ve 19 Nisan gecelerinde Girê Çarçel ve Girê Ortê Direniş Alanları saldırı helikopteri ve savaş uçakları ile bombalanmıştır. 19 Nisan gecesi Şêlazê alanındaki işgal saldırısı Dergelê alanına doğru genişleyerek devam etmektedir. Mevcut durumda Girê Hakkarî, Girê Çarçel, Girê Şehîd Çekdar, Girê Şehîd Piling, Girê Ortê, Asê, Yekmalê, Xirabê, Xankê, Şêlazê ve Dergelê alanları işgal saldırısının hedefinde olup, bu alanlardaki hareketlilik sürmektedir. Aynı zamanda bu alanlar havadan helikopter ve savaş uçakları, karadan ise top ve obüsler ile sürekli olarak bombalanmaktadır. Ayrıntılı bilgiler elde edildikçe halkımız ve kamuoyu ile anlık olarak paylaşılacaktır.”