Yıl sonuna kadar 86 milyon çocuk daha yoksullaşabilir!

Yapılan bir araştırmaya göre, yeni koronavirüs salgını nedeniyle başa Avrupa ve Orta Asya’da olmak üzere yoksulluğun etkilediği çocukların sayısı on milyonlarca artacak.

Save the Children isimli sivil toplum örgütü ile BM’nin çocuklara yardım kurumu UNICEF tarafından yapılan ortak araştırmaya göre Covid-19  salgınının ekonomik sonuçları yıl sonuna kadar 86 milyon çocuğu daha yoksullaştırabilir

Toplamda ise yoksulluğun vurduğu çocukların sayısının 672 milyona çıkacağı tahmin ediliyor. Bu da geçen yıla göre yüzde 15’lik bir artışı ifade ediyor. Bu çocukların üçte ikisine yakını Sahra Altı Afrikası ve Güney Asya’da yaşıyor.

Salgın nedeniyle yoksulluğun etkilediği çocukların sayısındaki artışın özellikle Avrupa ve Asya’da gerçekleşmesi bekleniyor.

Araştırmadaki bu öngörüler, Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu’nun tahminleri ile 100 dolayında ülkenin demografik verilerine dayanıyor.

UNICEF’in Genel Müdürü Henrietta Fore, “Ailelerin karşı karşıya kaldığı mali zorlukların boyutları yoksulluk içerisindeki çocukların sayısının azaltmak için yıllardır elde edilen ilerlemeleri tehdit ediyor” dedi.

Save the Children sorumlusu Inger Ashing, hızlı ve etkili bir eylemle pandeminin en yoksul ülkeler üzerindeki tehdidi önüne set çekilebileceğini ifade etti. Ashing, çocukların kısa süreli bile olsa açlık dönemlerinde çok kırılgan olduklarını ve kötü beslenmenin tüm yaşamlarını etkileyebileceğini kaydetti.