Veteriner intiharları nüfusun geri kalanında dört kat fazla

Amerikalı araştırmacılar, veterinerler arasındaki intihar vakalarının nüfusun geri kalanından dört kat daha fazla olduğunu tespit etti.

Araştırmanın sonuçları “Journal of Veterinary Internal Medicine” isimli bilimsel dergide yayınlandı. Buna göre veterinerlerin intihar oranları, nüfusun geri kalanından dört kat daha fazla.

SORUN HAYVAN DEĞİL, HAYVAN SAHİPLERİ

Bu olgu, hayvanların kendisiyle ilgili değil, hayvan sahipleri ile bağlantılı olarak değerlendiriliyor. Araştırmaya göre veterinerler arasındaki rahatsızlık ve ahlaki anlaşmazlıklar, yoğun çalışma, düzensiz saatler ve her şeyden önce hayvan sahiplerinin davranışları ve taleplerinden kaynaklanıyor. Hayvan sahiplerinin davranışları genellikle hayvan sağlığına uygun olarak görülmüyor.

En fazla gösterilen örneğe göre hayvan sahipleri mali durumlarda ötenazi talep ediyor. Araştırmaya katılan 800 veterinerin üçte ikisi böyle bir durumla karşılaştıklarını söylüyor.

Avrupa’da bir durumun yaşandığı belirtiliyor. Bu güç getirememe hali, hem Amerikalı hem de Avrupalı veterinerler arasında gözlemlendi.