Selfie, köpek balığı saldırılarından beş kat daha ölümcül

Yayınlanan bir araştırmaya göre, selfie köpek saldırılarından beş kat daha öldürücü.

Journal of Family Medecine and Primary Care gazetesinde yayınlanan bir Hint araştırmasına göre, Ekim 2011 ile Kasım 2017 arasında en az 259 kişi selfie yaparken öldü. Aynı dönemde 50 kişi köpek balığı saldırılarında hayatını kaybetti.

Araştırmaya göre kadınlar en fazla selfie yapanlar olsa da fotoğraf dramlarının dörtte üçünde genç erkekler kurban oluyor. Bunlar boğulmak, ulaşım kazası, düşme, yanma veya silahla ölüm şeklinde gerçekleşiyor.

800 milyon cep telefonunun ellerde olduğu Hindistan, 159 ölümler küresel rekora sahip olurken, bu ülkeyi Rusya, ABD ve Pakistan takip ediyor.

Rusya’da 16 ölümcül kaza yaşandı. Rusya’da kusursuz selfie arayışındaki bu kişiler, ya bir köprülerden ya ultra modern kulelerden düşerek, bir tabanca ile selfi yaparken ya da bir antipersonel mayınla uğraşırken öldüler. 2015 yılında Rus polisi “tehlikesiz selfie” kılavuzu yayınlayarak, “iyi bir selfie yaşama mal olabilir” diye uyardı.

ABD’de aynı dönemde 14 kişi öldü. Çoğu ateşli silahların kurbanı oldu. Ulusal Park Büyük Canyon’da selfie için düşen ve ölen turistlere de tanıklık etti

Brezilya, Vietnam, Almanya ve daha birçok ülkede selfie nedeniyle yollarda kazalar da gerçekleşti.