‘Saldırılara karşı sessiz kalmak ihanettir’

Devletlerarası komploya karşı ‘güneşimizi karartamazsınız’ şiarıyla bedenini ateşe veren Halit Oral’ın şahadet yıldönümünde konuşan Nurettin Demirtaş, Oral’ın ‘Saldırılara karşı sessiz kalmak ihanettir,’ sözlerini hatırlattı.

Halit Oral’ın eylemini değerlendiren PKK Eğitim Komitesi üyesi Nurettin Demirtaş, Medya Savunma Alanlarında düzenlenen anmada şunları söyledi: “Halit arkadaş eyleme giderken söylediği bir sözü paylaşmak istiyorum. ‘Bu eylemimle belki TC sömürgeciliğine geri adım attıramayacağım fakat bilecekler ki Önder Apo’ya en küçük bir zarar gelirse tüm halkımız Önderliğini korumak için dünyayı başlarına yıkmaya hazırdır” demişti.

Bugünü anlatırken 9 Ekim devletlerarası komployu anlamak, yeniden o günleri hatırlamak gerekiyor. Çünkü içinde bulunduğumuz 3. Dünya savaşı koşullarının oluştuğu ve aslında savaşın başladığı dönem olarak tarif etmek gerekir. Önder Apo’ya örülen komplo ve saldırıyla bu sürecin başladığını değerlendirmek mümkündür. Tabi Önder Apo’ya karşı saldırıda Halit Oral arkadaş şahsında ‘güneşimizi karartamazsınız’ şehitleri önünde saygıyla eğiliyor. Gösterdikleri büyük irade karşısında, Önder Apo’yu sahiplenme, halk mücadelemizi özgürlüğe taşıyana kadar durmama ve sonuna kadar onların takipçisi olma sözümüzü bir kez daha yenilemek istiyorum. ‘Güneşimizi karartamazsınız’ şehitlerinin ilki olan Halit arkadaş ardından Bülent Bayram, Ali Aydın, Selamet Menteş, Aynur Artan, Mehmet Gül, Mirza Sevimli ve halkımızdan Rojhılatlı Zehra’dan Hatice Falay anaya kadar, yine gerilla direnişi ve fedailiğiyle sembolleşen Rojbin yoldaşlara dek tüm ‘güneşimizi karartamazsınız’ şehitlerine anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Bu direnişin ilk halkası olan Halit Oral arkadaş devletlerarası komploya karşı tutumu bugün açısından da bize yol göstericidir. Eylemden önce kaleme aldığı mektubunda Önder Apo’ya karşı geliştirilen saldırılara karşı eyleme geçme zamanı olduğunu belirtiyor. Hiç zaman kaybetmeden eyleme geçen bir tutumun sahibidir. Bu anlamda Halit arkadaşın eylemi Önder Apo’yu en hızlı anlama ve koruma çabası ve onun militan duruşu nasıl olmalıdır konusunda hepimize öğretti. Bu günü de hepimizi aydınlatan militanca bir duruştur. Elbette onun Önderlik sahasına giderken esir düşmesi Önderlikle buluşmasına engel olmamıştır. Halit arkadaş Önderlikle ruhen buluşmuş ve ateşten bir devrimle bu süreci taçlandırmıştır.

ÖNDER APO ETRAFINDA ATEŞTEN BARİKAT OLUŞTURMUŞTUR

İnsanlık tarihinde eşine ender rastlanan hatta bir ilk diyebileceğimiz süreç geliştirmiştir. Bilindiği gibi yüzlerce insan Önder Apo etrafında ateşten barikat oluşturmuştur. Bu anlamda ‘güneşimizi karartamazsınız,’ eylemlere bir ilk ve aynı zamanda bir sondur. Yöntem ve tarz olarak sondur. O fedaileşme ruhu ve ateşten barikatlar oluşturma ruhu insanlık tarihinde görülmemiş bir kitleselliğe ulaşmıştır. Önünde saygıyla eğilmesi gereken muazzam insanlık iradesi açığa çıkmıştır. Fakat ruh olarak bir son değil tam tersine Önder Apo’yu koruma ruhu, bugünde olduğu gibi devam etmektedir. Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü sağlanana kadar da o ruh mutlaka korunacak ve devam ettirilecektir.

ÖNDER APO’YU SAHİPLENMEK DURUŞUNUN NASIL OLMASI GEREKTİĞİNİ İFADE ETMİŞTİR

‘Saldırılara karşı sessiz kalmak ihanettir,’ diye mektubunda belirtmişti Halit arkadaş. Militan duruşun Önder Apo’yu sahiplenmek duruşunun nasıl olması gerektiğini ifade etmiştir. Saldırılara karşı sadece yorum ve değerlendirmek değil, eyleme geçmek gerektiğini ifade etmiş ve büyük eylemiyle bunu kanıtlamıştır ve öncü olmuştur hepimize. Bedenini Önderlik etrafında ateşten bir çember oluşturarak ölümsüzleşmiştir. Son olarak yine eyleme giderken söylediği bir sözü paylaşmak istiyorum. ‘Bu eylemimle belki TC sömürgeciliğine geri adım attıramayacağım fakat bilecekler ki Önder Apo’ya en küçük bir zarar gelirse tüm halkımız Önderliğini korumak için dünyayı başlarına yıkmaya hazırdır,’ demişti. Bugün de tüm halkımız Önder Apo etrafında kenetlenme ve onu aramıza getirme zamanıdır.