Rize, Trabzon ve Artvin'de sel ve heyelan

Rize, Trabzon ve Artvin'de sel ve heyelanlar yaşandı. Yollarda göçükler oluşurken, bölgedeki tarım arazileri de zarar gördü.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde günlerdir etkisini sürdüren sağanak nedeniyle Trabzon, Rize ve Artvin'de sel baskınları yaşandı. Rize'nin birçok ilçesinde etkili olan yağışlar dolayısıyla dereler taşarken, heyelanlar yaşandı ve yollarda göçükler oluştu.

Rize kent merkezi ve Ardeşen, Çamlıhemşin, Çayeli, Derepazarı, Fındıklı, Güneysu, Hemşin, İkizdere, İyidere, Kalkandere, Pazar ilçelerinde taşkınlar ve heyelanlar yaşandı. Yine Askoroz Deresi'nde su debisinin artması sonucu Rize-Güneysu karayolunda 7 metre genişliğinde 8 metre derinliğinde bir çukur oluştu.
Ardeşen ilçesinin Tunca Beldesi Şenyuva Mahallesi'nde 1 ev, merkeze bağlı Salarha Beldesi Kasarcılar Mahallesi'nde ise 2 ev heyelan riski nedeniyle tedbir amaçlı boşaltıldı. Birçok köyde elektrik kesintisi yaşanırken, bazı evleri su bastı, bölgedeki tarım arazileri ise zarar gördü.

 TRABZON VE ARTVİN'DE DE SU BASKINLARI, TAŞKINLAR

Artvin'de de merkez Arhavi, Hopa ve Borçka ilçelerinde etkisini artıran yağış, su baskınları ve heyelanlara neden oldu. Borçka-Hopa karayolunda debisi yükselen dereden taşan sel suları nedeniyle ulaşımda aksaklıklar yaşattı. Yine yollardaki su taşkınları nedeniyle birçok köyün ulaşım yolu kapandı.
Trabzon'da ise, Of ve Çaykara ilçelerinde su taşkınları yaşandı. Of - Çaykara karayolu, gece saatlerinde dere taşması sonucu kısa süreliğine ulaşıma kapandı.

 Meteoroloji’den Rize ve Artvin'in özellikle kıyı kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olmasının beklendiği duyuruldu.