Mor çiçekler baharı müjdeledi

Yağmur çok şiddetliydi. Sanki beyaz karlara sesleniyordu: "Yeter artık, bırak da bitkiler yeniden yükselsin..."

Tüm kış tatlı bir uykuya dalmış olan sular nihayet uyandı. Uyanan sular hırçınca çarpıyor kayalıklara. Hiç durmadan akıyor ve avazının yetiştiği yerlere baharı müjdeliyor.
Bu dağ yolculuğumuzda bize ilkbaharı müjdeleyen mor ve lilanın her tonuna bürünen çiçekler oldu. Bir kış boyunca karın tüm ağırlığı ve soğukluğuna rağmen büyük bir iradeyle bahara 'merhaba' dediler.  Tüm çiçeklere hem baharı müjdeliyor hem de kar karşısında başkaldırmalarıyla öncülük yapıyorlar.
Ne güzel, baharda ilk görülen çiçeğin kadın renginde olması ve kadının 'xwebûn' karakterini yansıtması... Tabii bu çiçeklerde en fazla fark ettiğim şey, genellikle nerede doğuşa geçmişlerse bir topluluk şeklinde olmaları. Tıpkı mücadelenin birlik, beraberlik olduğu sürece zaferi getirdiği gibi...
Erkek egemen zihniyetin çarkının altında ne kadar yok edilmeye, bitirilmeye, sömürülmeye çalışılsak da mücadelemizle yaşam koşulu yaratabiliriz. Tabii mücadelemizi bir mor çiçek tadında görünür kılmak için gerekli olan tek şey de birlik ve beraberlik. Öyle ki birileri bir çiçek  kopardı mı aramızdan, hepimiz onun mücadelesine de sahip çıkabilelim. Dünyadaki özgürlük ahenginde rol ve misyonla hareket edebilelim.