Kaliforniya depreminde şaşırtıcı görüntüler

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde Cuma akşamı meydana gelen 7,1 şiddetindeki depreme ilişkin şaşırtıcı görüntüler ortaya çıktı.

7.1 şiddetindeki deprem, Perşembe günü yaşanan depremde daha güçlüydü. Perşembe günü 6.4 şiddetinde bir deprem yaşanmıştı.

Kaliforniya’nın güneyini vuran deprem, 1999’dan bu yana gerçekleşen en şiddetli deprem olarak kayda geçti.

Deprem, Los Angeles ve Las Vegas’a kadar hissedilse de merkez üssü, nüfusun az olduğu, Los Angeles’in 240 kilometre kuzey doğusu olarak belirlendi.

Son bilgilere göre depremde sadece bir kaç kişi yaralanırken, merkez üssü çevresindeki küçük kentlerde bazı hasarlar meydana geldi.

Kern kontluğundaki küçük Ridgesrest kentinde bir gencin çektiği görüntüler, depremin şiddetini ortaya koydu. Görüntülerde bir havuzun beşik gibi sallandığı ve suyun etrafa taştığı görüldü.

Kentte insanlar evlerine dönmekte tereddüt ediyorlar. Medyada görüşlerine yer verilen bazı kent sakinleri, sık sık yaşanan sarsıntılardan dolayı evlerine girmek istemediklerini belirtti.

Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü’nden sismolog Lucy Jones, gelecek haftalarda yeni bir depremin şiddetinin 7 ve üzerine çıkma ihtimalinin yüzde 10 olduğunu belirtti.

Cuma günkü depremin ardından Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, Kern ve komşu San Bernardino kontluklarında olağanüstü hal ilan etti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by unXnown (@un.xnown) on