'Herkes ekolojik yıkıma karşı sesini yükseltmeli'

Amed Emek ve Demokrasi Platformu, ekolojik kırıma karşı herkesi ses çıkarmaya çağırdı.

Amed Emek ve Demokrasi Platformu, doğa katliamlarına ilişkin Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Amed Şube binasında basın toplantısı düzenledi. Açıklamayı okuyan platform sözcüsü Samet Ucaman, “En büyük suç doğaya karşı işlenen ekolojik kırımdır” dedi.  

Ülkenin dört bir tarafında yaygın olarak devam eden ekolojik talana dikkat çeken Ucaman, rant alanlarının oluşması için yakılan ormanların yerine oteller ve restoranların yapıldığını belirterek, “Bölgemizde de bilindiği üzere son yıllarda gerek orman yangınları gerekse de ormanlık alanların kesimi ranttan nemalanan kesimlerin doymak bilmeyen iştahından kaynaklı bir bütün tüm alanlara yayılmıştır” dedi.

'GÜVENLİK BAHANESİYLE DOĞA YOK EDİLİYOR'

Ucaman, güvenliğin bahane edilerek faili belli orman kesimlerine yasal altyapı oluşturulmaya çalışıldığını ve doğa ile geleceğin tahrip edildiğini ifade etti. Ucaman, “Lice’de, Dersim’de, Şırnak’ta aynı yöntemler ve argümanlar ile yapılmaktadır. Muhatap kurumlar bu konu ile ilgili açıklama yapmaktan kaçınmakta ya da yasal altlık oluşturmak istemektedirler. Bu coğrafyada yaşayan tüm canlıların bu yıkımdan zarar gördüğü aşikârdır”  diye belirtti.

Halkın geleceğini etkileyen ve ekosisteme ağır tahribatta bulunan doğa kıyımının derhal durdurulmasını isteyen Ucaman, “Dün olduğu gibi, bugün ve yarın da rantçı, ekolojik suçluların karşısında olduğumuzu, bu konuda yargılanmaları için tüm demokratik haklarımızı soracağımızı ifade etmek istiyoruz” dedi.

 Amed Tabip Odası Başkanı Elif Turan, tüm üyelerini, ekolojik talana karşı seslerini yükseltmeye çağırdı.