Hayvanlara eziyet çektirmeyen üretici ve dağıtımcılara ödül

Compassion in World Farming (CIWF) adlı NGO tarafından düzenlenen ödüllü bir yarışma, eti, sütü veya yumurtası için beslenen hayvanların işkence edilmeden de kar edilebileceğini gösteriyor.

CIWF tarafından düzenlenen yarışmada, dünyanın önde gelen markalarının besi hayvanlarına işkence edilmesine dikkat edip etmediklerine bakıldı.

Yarışmada dünyanın farklı ülkelerinden 50 markanın hayvanlara acı çektirmeyen yöntemlerin yaygınlaşması ve işkencenin önlenmesi için çabaladığına işaret edildi. Listede Fransa’dan 15 gıda zinciri ile üretici şirket yer aldı. Çin, Almanya ve İngiltere gibi ülkelerden çok sayıda şirket de listede yer aldı.

12’ncisi düzenlenen yarışmada ilk 50’ye Fransa’dan Carrefour, Fleury Michon, Groupe Holder, Scarmark, Franprix, Pierre Schmidt gibi üretici veya dağıtımcı şirket ile Almanya’dan Edeka ve Dokas yer alabildi.

Yarışmada ayrıca sürdürülebilir üretim yapan şirketler de ödüllendirildi. Bu alanda 17 Çinli şirket yer bulurken, Britanya’dan iki gıda devi ile bir üretici layık görüldü.

Eti, sütü veya yumurtası için beslenen hayvanlara eziyet çektirildiğine dair görüntüler son yıllarda giderek daha fazla tepki görüyor. Küresel ısınmaya yol açan zararlı gaz salınımlarını arttırdığı bilinen et üretiminin azaltılması için de kampanyalar yapılıyor.