Hasankeyf Koordinasyonu’ndan Akbelen’deki doğa kırımına tepki

Akbelen’de yaşanan doğa kırımına tepki gösteren Hasankeyf Koordinasyonu, kesimlerin bir an önce durdurulmasını istedi.

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’de bulunan Akbelen Ormanları, iktidara yakınlığıyla bilinen Limak Holding tarafından talan edilmeye devam ederken, buna karşı beş gündür direniş yaşanıyor. Yöre halkı, hem doğa severler ve Yeşil Sol Parti vekil ve üyelerinin bulunduğu çok sayıda kişi direnişte yer alıyor. Devlet güçleri sık sık direnen halka saldırılarda bulunuyor.

Halka yönelik saldırılar ve ağaç kesimine bir tepki de sular altında bırakılan Hasankeyf’i kurtarmak için mücadele eden Hasankeyf Koordinasyonundan geldi.

Koordinasyon yaptığı yazılı açıklamada “Muğla'nın İkizköy Mahallesi'ne bağlı Akbelen mevkiinde ormanlık alanı maden için katledenleri ve onları koruyanları Hasankeyf ve Dicle Vadisi’nden biliyoruz” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı:

Devlet politikaları sonucunda ülkenin dört bir yanı yıkım ve yok etme tehlikesi altında. Her gün farklı bir yaşam alanı sermayenin çıkarı için yok ediliyor. Her bölge için ayrı yıkım projelerinin olduğu çok açık. Kürt illerinde ve Karadeniz’de HES ve barajlarla kendini gösteren bu talancı yaklaşım, Ege’de enerji ve maden sahaları için doğal yaşam alanlarının yok edilmesi şeklinde ortaya çıkıyor. Bu yıkımlara karşı yaşamı ve yaşam alanlarını savunanlar devletin engel, baskı ve şiddetiyle karşılaşıyor.

Her alanda hukukun devlet eliyle çiğnenmesinin yeni bir evresine girdiğimiz günlerde, Hasankeyf Koordinasyonu olarak Akbelen’de doğası için mücadele yürüten yaşam savunucularının yanındayız. Kesimlerin bir an önce durdurulması ve orman alanında planlanan maden projesinin iptali bizim de talebimizdir.”