Hakkari dağlarında dört mevsim

Hakkari dağlarında, sonbahar olmasına rağmen dört mevsim bir arada yaşanıyor.

Dağların, vadilerin, akarsuların ve buzulların kenti olan Hakkari coğrafyası, ekim ayısı olmasına rağmen dört mevsim bir arada yaşanıyor.

İnsanlığın yaşam kaynağı Bercelan Yaylası’nda yaşam tüm güzelliğiyle devam ediyor. Bir yandan yaylaya çıkan insanların çadırları gözümüze çarparken, buz gibi kaynaklardan akan sular yaşam kaynağı olmaya devam ediyor. Sonbahar ayları olmasına rağmen bu dağlarda rengarenk çiçekler ile bu çiçeklerden beslenen böcekleri görmek mümkün. Bereketli topraklara sahip Bercelan Yaylası’nda ayrıca çeşit çeşit meyveler, her adımda karşınıza çıkıyor.

Berçelan Yaylası’nın hemen sol tarafında yükselen Çiyayê Reş (Karadağ) ve diğer dağlar, sizi heybetiyle karşılıyor. Bu dağlara ve çevresindeki doğal güzelliklerine hayran kalmamak mümkün değil. Dağların zirvesinde kartal uçuşurken, eteklerinde buzulları ve buzulların oluşturduğu gölleri görmek mümkün.

Buzulların oluşturduğu göller sanki cennetten bir köşe gibi. Bu göllerden biri Gole Lis, diğer ise Gola Seyidxan. Bu iki gölün buz gibi suları, etrafında oluşan rengarenk çiçekler, umudun bu memlekette hiç bitmediğini size söylüyor. Tüm yasaklara rağmen bu dağlar, göller, serin sular ve rengarenk çicekler, umudun hep var olduğunu tekrarlıyor.