Fransa’da tüm kamu binalarında yüzde 50 tahta kullanılacak!

Fransa Kent ve Konut Bakanı, kalıcı kent planı kapsamında 2022’ye kadar kurulacak tüm kamu binalarının yüzde 50 tahtadan olacağı vaadinde bulundu.

Fransız bakan, yeşil ve kalıcı kent planını oluştururken şu tespitten hareket ediyor: “2050 yılına kadar Dünya nüfusunun yüzde 70’i kentlerde yaşayacak. Kentler Dünya yüzeyinin yüzde 2’sini oluştursalar da, küresel enerji tüketiminin üçte ikisini temsil ediyor ve yüzde 80 CO2 emisyonuna yol açıyor.”

AFP’ye konuşan Kent ve Konut Bakanı Julien Denormandie, “Şehircilik modelleri zan altında” dedi. 2022’ye kadar kurulacak tüm kamu binalarının en az yüzde 50 tahtadan veya biyo kaynaklı materyallerden inşa edilmesini dayatan Denormandie, hayata geçirecekleri ikinci hususun yeşillendirme olduğunu belirtti.

Denormandie, “Öncelikli mahallelerde 100 kent çiftliği programı ile daha ileriye gitmek istiyorum” dedi. Bakan, kent çiftlikleri ve “yeşil banliyöler” kurmak için proje oluştururken, “Bir aile babası olarak, kantinde çocuklarımın tabaklarına gelen yiyeceklerin uçakla ithal yoluyla değil, kısa dolaşımdan gelmesini tercih ediyorum” diye belirtti.

Bu program devletin finanse edeceği 21 milyon euroluk bir proje olacak. Yerel seçilmişlerle istişarelerin başladığını belirten Bakan Denormandie, destek istedi.