Elektrik ve doğalgaza yine zam geldi!

AKP krizin faturasını halka ödetmeyi sürdürüyor. Elektriğe yüzde 8, doğalgaza da yüzde 9 zam yapıldı.

AKP-MHP rejiminin yönettiği Türkiye'de ekonomik çöküşün faturası halka çıkartılıyor. Bugünden geçerli olmak üzere elektriğe konutlarda yüzde 8, sanayi ve ticarethanelerde yüzde 18; doğalgaza da konutta yüzde 9, sanayide yüzde 18,5 zam yapıldı.

BOTAŞ, Ağustos ve Eylül aylarında konutlar için 9, sanayi için de yüzde 14 zam yapmıştı. Eylül ayında açıklanan tarifelere göre elektrik fiyatlarına yüzde 14.6 ile yüzde 16.2 arasında değişen oranlarda zam yapılmıştı. Elektrikte tek zamanlı tarife fiyatı yüzde 15 arttırılırken, üç zamanlı tarifede gündüz yüzde 15, gece yüzde 16.2, puant saatler için ise yüzde 14.6 artışa gidilmişti.

'ZAMLAR DURMUYOR, HALK ZOR DURUMDA'

Son üç aydır yapılan elektrik ve doğal gaz zamlarının rutine bağlandığını ve halkı zor duruma ittiğini belirtti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, son üç aydır yapılan elektrik ve doğal gaz zamlarının rutine bağlandığını ve halkı zor duruma ittiğini söyledi. 

Palandöken, temel girdilere yapılan zamların A’dan Z’ye tüm ürünlerin fiyatını artırdığını kaydederken, "Son yapılan elektrik ve doğal gaz zammı enflasyonu daha da yükseltecektir" diye ekledi.

Palandöken, döviz kurlarının önceki aylara göre daha düşük olmasına rağmen yapılan son zamların düşündürücü olduğunu ifade etti.