Cizre’de bağımlılığa karşı sportif mücadele

HDP Cizre Gençlik Meclisi, asimilasyon, fuhuş ve uyuşturucuya karşı futbol turnuvası düzenliyor.

HDP Cizre Gençlik Meclisi öncülüğünde, “Bağımlı olma, özgür ol” şiarıyla, 48 takımın katılımıyla gerçekleştirilen futbol turnuvasına gençlerden katılım da destek de oldukça fazla.

"Sokağa çıkma yasakları"nın ardından kentte uyuşturucu ve fuhuş olaylarında artış yaşandı. Gençlerin yozlaşmasına karşı düzenlenen turnuvaya toplamda 48 takım başvurdu. Sur Mahallesi’nde bulunan bir halı sahada gerçekleştirilen maçlara halk da destek veriyor.

'KAYYUMDAN SONRA GENÇLER DÜŞÜRÜLMEK İSTENİYOR'

HDP Gençlik Meclisi üyelerinden Hüseyin Kartal, "sokağa çıkma yasakları" ve kayyum işgalinden önce, belediyelerin gençler için kültür sanat alanından spora, eğitime kadar alanlar oluşturduğunu söyledi.

"Yasak"lardan sonra kayyumun da birçok kurumu kapatması üzerine gençlerin yanlış yönelimlere gittiğini ifade eden Kartal, “Yasaklardan sonra kayyum, birçok gençlik kurumunu kapattı. Bunun üzerine gençleri düşürmek için de her türlü kirli politikayı sahaya sürdü. Bizler de bu alanlara karşı bu gibi spor turnuvaları düzenledik. Amacımız, kayyumların boşaltmaya çalıştığı gençlik alanlarını yeniden doldurmak ve asimilasyona, yozlaştırmaya karşı mücadele yürütmektir" dedi.

'POLİS TURNUVAYA KATILANLARI TEHDİT ETTİ'

Turnuvayı hazırlarken çeşitli engellemelerle de karşılaştıklarını kaydeden Kartal, “Turnuvamıza katılmak isteyen takımların polis tarafından tehdit edildiğini duyuyoruz. Bunun yanı sıra Cizre'de oldukça bilinen İŞMAR adında bir yerel market bulunuyor. Markette çalışan arkadaşlar kendi aralarında bir takım oluşturmuş ve bizlere de katılmak için başvuruda bulundular. Bunun üzerine polis iş yeri patronlarını, patronlar ise işçilerini tehdit etti. ‘O turnuvaya katılırsanız, işten kovulursunuz’ denildi ama buna rağmen işçiler geri adım atmadı ve turnuvada yer aldı. Bunlar bizim için önemli gelişmelerdir” diye konuştu.

GENÇLERE ÇAĞRI

Tüm engellemelere rağmen turnuvayı sürdürdüklerini kaydeden Kartal, tüm Cizre gençliğine de, “Gelin, bu asimilasyon ve sömürü politikalarını sporla bozalım. Gençliğimize sahip çıkalım. Gelin, tek bağımlılığımız spor olsun, sattıkları zehir de onların olsun” dedi.

Turnuvaya katılan takımlardan birinde yer alan Cüneyt Aykut, “Bizler yapılan çağrıya kulak verdik. Gençlerimiz ve çocuklarımızın geleceği için bu turnuvada yer aldık. Kentimizde bu zehri de fuhşu da istemiyoruz. Yok etmek için de elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” dedi.