Belçika’da çevrecilerden eylem: 185 gözaltı

Belçika’nın başkenti Brüksel’de Extinction Rebellion (Yokoluş İsyanı) hareketi tarafından Otomobil Salonu’na yönelik protesto eyleminde 185 kişi gözaltına alındı.

Protesto eylemi Cumartesi günü gerçekleşti. Çevreci hareket, otomobil sanayisinin iklim değişikliklerindeki rolünü protesto etmek için, eylemin adresi olarak Otomobil Salonu’nu hedef almışlardı.

Hareketin eski sözcüsü ve üyesi Christophe Meierhans, otomobil sektörünü hedef aldıklarını zira, bu sektörün “daha fazla araç satmak amacıyla çok yalan söylediği” tepkisinde bulundu. Polis eylemcilere müdahale ederek, 185 kişiyi gözaltına aldı.

Yüzünü siyah boya ile kapatan bir eylemci, “Shell öldürüyor” diyerek, petrol şirketinin standı önünde uzandı. Başka eylemciler de üzerinde şirketin logolarının bulunduğu maskeleriyle, onun etrafında toplandı. Eylemciler ayrıca bir çok otomobilin üzerine boya döktü ya da sloganlar yazdı.

Otomobil Salonu’nun güvenlik personeli kısa bir süreliğine alana girişi durdurdu.

Kendi alanında Belçika’nın bu en önemli otomobil fuarına, 10 gün içerisinde 500 bin dolayında ziyaretçinin uğraması bekleniyor.