Batı Avrupa'da kasırga gücünde rüzgarlar

Hollanda ve Almanya’da "Storm Poly" adı verilen kasırga gücünde rüzgarlar, en az iki cana mal olurken ağaçları devirdi, binalarda hasarlara, tren ve uçuşların iptal edilmesine neden oldu.

Hollanda'nın şimdiye kadarki en güçlü yaz rüzgarı bugün ülkeyi çarptı, en az bir kişi öldü. Avrupa'nın en işlek havalimanlarından biri olan Amsterdam Schiphol Havaalanı 300'den fazla uçuşu iptal etti veya erteledi. Kuzey Hollanda'da tren seferleri durdu. Ülkenin bazı bölgelerinde 145 km / saate varan rüzgarlar kaydedildi.

Amsterdam'da düzinelerce ağaç devrilirken, arabalar ve yüzen evler zarar gördü ve çok sayıda kişi yaralandı. Hava durumu ajansı Weeronline'a göre, yaz aylarında Hollanda'yı vuran kayıtlı en şiddetli fırtına oldu, “2018'den bu yana genel olarak en güçlüsü" dedi.

Almanya’da ise rüzgarlar güneyden 104 ila 129 km / saat arasında şiddetli bir şekilde esti.

Poly'ye adını veren Alman Hava Durumu Servisi, binalarda yaygın ciddi hasarın mümkün olduğunu yazdı ve şu uyarıları yaptı: “Ağaçlar yerinden sökülebilir ve kiremitler, dallar veya nesneler düşebilir. Tüm pencereleri ve kapıları kapatın! Eşyaları açık havada sabitleyin! Özellikle binalar, ağaçlar, iskeleler ve yüksek gerilim hatları ile aranıza mesafe koyun. Mümkünse dışarıda kalmayın!”

Hollanda'da, Amsterdam'ın batısında saatte 148 km / saat hızla esen rüzgarların ardından akşam saatlerinde koşullar iyileşmeye başladı. Daha önceki turuncu kodlu uyarılar (verilen en yüksek seviye) Hollanda Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü tarafından sarı kodlu uyarılara indirildi.