Avustralya 1 milyar ağaç dikecek

Ormanlık alan bakımından zengin olan Avustralya, sera gazı emisyonlarını azaltmak için 2030 yılına kadar bir milyar ağaç dikmeyi planlıyor.

Avustralya, 2015 Paris İklim anlaşmasında belirlenen hedeflerine ulaşmak için 2030 yılına kadar bir milyar ağaç dikmeyi hedef olarak önüne koydu. Avustralya mevcut durumda aşırı sıcakların etkisi altında bulunuyor. Bu durum kısmen küresel ısınmanın bir sonucu olarak görülüyor.

Ağaç dikme şeklindeki ekolojik tedbir, muhafazakar Başbakan Scott Morrison tarafından yapıldı. The Mercury yerel gazetesinde yer alan bilgilere göre 12.5 milyon dolarlık maliyeti olan proje için ormanlık alan yoğunluğuna göre dokuz site belirlendi. Bu alanlar Tazmanya’dan kıtanın kuzeyine kadar uzanan bir bölgeyi kapsıyor.

Başbakan, ağaç dikilecek yerlerin sanayi kalkınmasını desteklemek amacıyla gerekli alt yapıları ve iş gücü olan bölgeler olduğunu belirtti. Avustralya, iklim anlaşması çerçevesinde 2030 yılına kadar sera gazı emisyonlarını yüzde 26 ila 28 oranında azaltmayı taahhüt etmişti.

Courrier International sitesinde yer alan habere göre Okyanusya ülkesi Avustralya, dünyanın en büyük ormanlık alanlarına sahip olmakla birlikte, her yıl 500 milyon tona denk gelen CO2 açığa çıkarıyor.

Afganistan’dan önce Hindistan ve Pakistan benzer bir girişimde bulunmuştu. Her iki ülke 2015 yılından bu yoğun bir şekilde ağaç dikiyor. Hindistan 66 milyon ağaç dikti.