Şırnak'taki eylem 3. gününde: Halka ve coğrafyaya düşmanlar

HDP Milletvekili Hasan Özgüneş'in Cudi Dağı'ndaki yangına karşı başlattığı oturma eylemi sürüyor. Özgüneş, "Halkı düşman kategorisinde görme anlayışının ürünüdür" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP)  Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş, Cudi Dağı'nın eteklerinde 3 ayı aşkındır devam eden orman yangınlarına müdahale edilmemesini protesto etmek için başlattığı oturma eyleminin 3. gününde. Özgüneş'in, partisinin il binası önünde başlattığı oturma eylemine HDP Şırnak milletvekilleri Nuran İmir ve Hüseyin Kaçmaz, Kadın Meclisi, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Barış Anneleri ve partililer destek verdi.

'HALKA VE COĞRAFYAYA DÜŞMANLIK'

Özgüneş, yaptıkları çağrı ve uyarılara rağmen yangına herhangi bir müdahalenin olmadığını belirterek, “Bu coğrafyaya düşmanlıktır. Ormanlara ve onun içinde yaşayan canlılara ve o alanı yaşam alanı olarak kullanan insanlarımıza karşı husumettir. Halkı düşman kategorisinde görme anlayışının ürünüdür. Mücadelemiz 3 günle sınırlı olmayacaktır. Bütün toplumsal sorunlarda, halkımızla birlikte demokrasi, özgürlük, eşitlik ve doğamızı koruma mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

'ÖLÜ KÜRT OLMAMIZI İSTİYORLAR'

HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir ise savaşın 40 yıldır sürdüğüne değinerek, “12 Eylül 1998'den bugüne kadar Kürdistan coğrafyası üzerinde ahlaksız saldırılar ve vicdansız bir savaş yürütülüyor. 40 yıla yakındır binlerce katliam, kırım gerçekleştirdiler. Ölü bir Kürt olmamızı istiyorlar. İradesiz ve onursuz bir Kürt istiyorlar. 12 Eylül darbesine karşı mücadele eden arkadaşlarımızın bayrağını bizler devraldık. Bedeli ne olursa olsun zafere götüreceğiz. Bizler mezhepçi dikta rejimlere teslim olmayacağız. Bizler nasıl dilimize, kültürümüze, kimliğimize sahip çıkıyorsak, doğamıza da sahip çıkacağız” diye konuştu.