İşgal saldırılarında hayvanlar da katlediliyor

Kürdistan’ın doğasını talan eden Türk devletinin bombardımanlarında birçok hayvanın da öldürüldüğünü söyleyen Doktor Firat Riha, hayvanseverlere saldırılara karşı tutum alma çağrısında bulundu.

Kürdistan dağlarında birçok hayvan türü yaşıyor. Bu hayvanlardan biri de Pezkovî (dağ keçisi). Türk devleti, Medya Savunma Alanları başta olmak üzere Kürdistan’ın tüm dağlarını aralıksız bir şekilde  bombalıyor. Bunun sonucunda çok sayıda canlı türü de katlediliyor. Türk devletinin bu saldırılarında birçok Pezkovî de öldü.


Gerillada doktorluk yapan Firat Riha, şimdiye kadar bombardımanlarda yaralanan birçok Pezkovî tedavi etmiş. Türk devletinin Kürdistan’ın doğasını talan ettiğini söyleyen Firat Riha, “Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırıları sadece gerillaya veya sivil halka dönük değil tüm canlılara da yöneliktir. Birçok defa medyaya da yansıdı Türk devleti halkın hayvanlarını da öldürüyor. Kürdistan dağlarındaki tüm canlılar, Türk devletinin bu vahşi saldırılarına maruz kalıyor. Kucağımdaki bu Pezkovî de Türk devletinin bombardımanı sonucu yaralandı. Bombardımandan sonra arkadaşlar Pezkovî’yi yaralı bulmuşlar ve bana getirdiler. Biz sadece insan değil tüm canlıları tedavi ediyoruz. Pezkovî’nin başında yaraları vardı ve ayakları kırılmıştı. Tedavi edip iyileştirdikten sonra doğaya bırakacağız” diye konuştu.

Türk devletinin Kürdistan doğasına yönelik saldırılarına dikkat çeken Firat Riha, hayvansever ve doğaseverlere şu çağrıda bulundu: “Hayvansever ve doğaseverler Türk devletinin bu saldırılarına karşı bir tutum sergilemeliler. Türk devleti bir taraftan ağaç kesiyor, bir taraftan hayvanları öldürüyor, bir taraftan Kürdistan’ın doğasını katlediyor. Türk devleti Kürdistan topraklarına özellikle de Kürdistan dağlarına vahşi saldırılarda bulunuyor ama buna rağmen kimse ses çıkarmıyor. Kendisine insanım diyen, doğayı seven, hayvanları koruyan herkesin bu vahşete karşı çıkması lazım.”