Yusif: Kürt halkı ve dostları Efrîn etrafında kenetlenmeli

Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal ve soykırım saldırılarına karşı dört parça Kürdistan ve yurtdışındaki Kürdistanlılalara seferberlik çağrısı yaptı.

Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Foza Yusif, başta Rusya olmak üzere uluslararası güçlerin Efrîn halkına yönelik katliamdan sorumlu olduklarını söyledi.

ANHA’ya konuşan Yusif, Efrîn’in Erdoğan ve DAİŞ terörüne karşı tüm insanlık adına direndiğini belirten Yusif şöyle konuştu: “Efrîn halkı 50 gündür direniyor. Efrîn halkı ve kahramanları 50 gündür düşmanlara karşı tarihi efsanevi bir direniş gösteriyor. Efrîn şimdi yüzbinlerce sivilin katliamdan geçirilmesi için çembere alınıyor. Efrîn halkı büyük bir katliamla karşı karşıya. Erdoğan’ın amacı Efrîn halkını soykırımdan geçirmek ve Efrîn bölgesinin demografik yapısını değiştirmek. Efrîn’i teröristlere teslim etmek istiyor.

Dört parça Kürdistan’daki ve yurtdışındaki halkımıza seferberlik çağrısı yapıyorum, bu her yerde gerçekleşmelidir. Bugün Efrîn, yarın Minbic ve sonra da sırada tüm Suriye var. Erdoğan Guta halkını Efrîn’de katliam karşılığında sattı. Bu yüzden Kuzey Suriye halkımız her yerde ayağa kalkmalıdır. Bu insanlık suçuna karşı çıkmalıyız. Dört parça Kürdistan’daki gençler Çağın Direnişi etrafında kenetlenmeli ve QSD’ye katılarak Efrîn’e gitmeleri gerekiyor.”

Uluslararası güçlerin iki yüzlü siyaset yaptığını da vurgulayan Yusif, “Hepimiz Efrîn’de yaşananlardan ve yaşanacaklardan Rusya’nın sorumlu olduğunu biliyoruz. Çünkü Türk devleti ile Guta karşılığında Efrîn üzerine anlaştılar. Onların bu sessizliği ve ittifakı Rusya tarihi için utançtır. Rusya Erdoğan’la Efrîn halkının yok edilmesi üzerine anlaşmıştır.

Uluslararası güçler geçen 50 gün boyunca üç maymunu oynadı, iki yüzlülük yaptı. Şimdi Erdoğan’ın yaptığı uluslararası teröre sınır koyma zamanı gelmiştir. Erdoğan’ın Kürt halkına yönelik insanlık suçlarını durdurmanın zamanı gelmiştir. Halkımıza ve tüm insanlığa Avesta ve İlan’ın komutanlığında onur yolumuzda yürüyeceğimizi belirtiyoruz. Halkımızla ve savaşçılarımızla onurun sembolünü aldık ve direnişimiz kuşkusuz kazanacaktır” dedi.