YPJ’li Arap savaşçı Hela Serêkaniyê şehit düştü

Kadın Savunma Birliği (YPJ) Genel Komutanlığı, Arap halkından olan savaşçıları Hela Serêkaniyê’nin (Ebîr Fayiz) 1 Ocak günü görevi başındayken şehit düştüğünü açıkladı.

YPJ Genel Komutanlığı yaptığı yazılı açıklamada, “Hela yoldaş görev başındayken 1 Ocak 2023’te şehadete ulaştı” dedi.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Öncelikle Yoldaşımız Hela Serêkaniyê’yi saygıyla anıyor, ailesine ve tüm yurtsever halkımıza başsağlığı diliyoruz. Yoldaşımız Hela, Türk devleti tarafından her gün bombalanan Serêkaniyê ilçesinden genç bir Arap kadını olarak özgürlük saflarına katıldı. Hela yoldaş, toplumun özgürlüğünü garanti altına alan halkların birliği ruhuyla görevlerinin başında durdu ve halkının özgürlüğü için canla başla mücadele etti.

Hela yoldaş kısa sürede devrimci yaşamı öğrenir ve militan tavrıyla yoldaşları arasında kendini pratikleriyle belli etti. Rojava topraklarında başlayan devrim, Hela gibi insanlarda demokratik bir ulusun sorumluluklarını bir kez daha yansıtıyor. Kadın militanlığının tüm özellikleri, Hela arkadaşın kişiliğinde somutlaştı. Kısa sürede hem ideolojik alanında hem de askeri alanda önemli ilerlemeler kaydetti. Nitelikli ve yetenekli olmasından dolayı askeri alanda hep ön cephelerde yerini almıştır.

 Genç bir Arap kadın olarak, kadın özgürlüğü mücadelesinde güçlü bir konuma sahipti. Gençliğin sıcaklığı ve coşkusu hayatının her anında parlıyordu. Yaşamında devrimci görevlerine, yaşamı ve özgürlüğü getirebilecek kadın sorumluluğu ruhuyla yaklaştı. Mevcut zorluklara karşı her zaman yaratıcı çözümler üretti. Tüm görevlerinde halkını korumak için büyük bir bağlılık gösterdi. Bu kutsal ruhla Türk devletinin işgal saldırılarına karşı ülkesini, toprağını ve insanını korumaya yemin ederek en ön cephelerde yerini aldı. 

Hela yoldaş görev başındayken 1 Ocak 2023’te şehadete ulaştı. Hela Serêkaniyê yoldaşımız duruşuyla cesur, öncülüğüyle mücadelede yolumuzu aydınlattı. Kendisine ve tüm yoldaşlarına amaç ve hedeflerine gerçekleştirme sözümüzü yeniliyoruz.

Şehit arkadaşlarımızın her hayalinin gerçekleştirmek özgür yaşam kararlılığımızı güçlendiriyor. Davamız şehitlere bağlılıkla başarıya ulaşacaktır.”

Şehit düşen savaşçının kimlik bilgileri şöyle açıklandı:

Kod adı: Hela Serêkaniyê

Adı soyadı: Ebîr Fayiz

Anne adı: Şemsa

Baba adı: Fayiz

Doğum yeri: Zirgan

Şehadet tarihi ve yeri: 01.01.2023, Fırat Bölgesi