'YPJ Êzidîler için en ön cephede savaşıyor'

DAİŞ çetelerin savaşta sivilleri canlı kalkan olarak kullandığını belirten YPJ komutanı Ariyan Qamişlo, Êzidî kadın ve çocukların kurtarılması için en ön cephede savaştıklarını söyledi.

DAİŞ çetelerine yönelik operasyonlarının devam ettiği Dêra Zor'un Hecîn ilçesine bağlı Baxoz'da binlerce Êzidî kadın ve çocuk QSD savaşçıları tarafından kurtarıldı. YPJ komutanı Ariyan Qamişlo, Êzidî kadın ve çocukların DAİŞ çeteleri elinden nasıl kurtarıldığına ilişkin konuştu. Bu savaşın kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Komutan Ariyan, "Çünkü hala Baxoz'da Êzidî kadınlar var. Hedefimiz DAİŞ çeteleri tarafından kaçırılan tüm Êzidî kadınları kurtarmak" diye konuştu.

Kurtarılan Êzidî kadınların anlattıkları ile DAİŞ çetelerin uyguladığı vahşetin bir kez daha gün yüzüne çıktığını belirten Ariyan Qamişlo devamla şunları kaydetti: "Dün kurtarılan Êzidî bir kadın kendisinin zorla 10 kişi ile evlendirildiğini, kültür, dil ve dinin unutturulduğunu söyledi. DAİŞ bu şekilde insanların hafızasını, geçmişini unutturuyor."

Cephede DAİŞ çetelerine karşı savaşan YPJ'li savaşçıların toplum üzerinde çok etki yarattığına dikkat çeken komutan Qamışlo, "Bölgedeki bir çok kadın YPJ saflarına katıldı ve şimdi de Baxoz'da DAİŞ çetelerine karşı savaşıyor. Çeteler sivilleri canlı kalkan olarak kullanıyor. Bunu bildiğimiz için bizler de daha dikkatli davranıyoruz. Önümüzdeki günlerde kalan bölgeleri de DAİŞ çetelerinin elinden alacağız" diye konuştu.