YPG: Türk ordusunun Rojava’ya saldırıları sürüyor

YPG Basın Merkezi yaptığı yazılı açıklamada işgalci Türk ordusunun Rojava topraklarına yönelik saldırı ve ihlallerinin devam ettiğine dikkat çekti.

YPG Basın Merkezi işgalci Türk ordusunun son 5 gün içerisinde Rojava topraklarına yönelik saldırı ve ihlallerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

İşgalci Türk ordusu ve Türk ordusu komutası altında hareket eden çetelerin Rojava topraklarına yönelik saldırı ve ihlallerinin devam ettiğini belirten YPG Basın Merkezi açıklamasında şunlara yer verdi:

Türk ordusu ve çetelerinin son 5 gün içerisindeki saldırı ve ihlalleri şöyle:

14.05.2017 tarihinde saat 00.00’da savaş ve insansız keşif uçaklarının hareketliliği Tirbesipîyê üzerinde yaşandı.

16.05.2017 tarihinde Türk ordusuna bağlı çeteler Cindires’e bağlı Dewa Köyü’ne havanlarla saldırdı. Saldırı sonucu köylülere ait ev ve tarlalarda hasar meydana geldi.

17.05.2017 tarihinde saat 11.00’da Serêkaniyê’ye bağlı Dehma Köyü’nde tarlalarına gitmekte olan köylülere işgalci Türk askerleri silahlı saldırı gerçekleştirmiştir. Saldırı sonucu 28 yaşındaki Dehma Köyü’nden Ednan El-Hesen adlı genç yaşamını yitirmiştir. Aynı gün öğleden sonra akşam 17.00’da Serêkaniyê’ye ve Gire Spi’ye bağlı Til Xenzir ve Rawiya köyleri arasında, Türk ordusu ağır silahlarla Rojava topraklarına ateş açmış ve güçlerimiz anında karşılık vermiştir. Karşılık verilmesi sonucu 2 Türk askeri öldürülmüştür. Ayrıca saat 18.30’da Türk ordusu savaş uçakları Serêkaniyê üzerinde uçuş yapmıştır.

18.05.2017 tarihinde Türk ordusu komutasında hareket eden çeteler Basufan ve Dewa köylerinde bulunan mevzilerimize ateş açmıştır. Güçlerimiz Türk ordusuna karşılık vermiş, karşılık sonucu öldürülen ve yaralanan Türk askerlerine ilişkin net bilgi edinilememiştir. Ayrıca aynı gece saat 02.00’da Türk ordusuna bağlı çeteler Der Aze’ye bağlı Deir Seman Köyü’ne ve Cindires’e bağlı İska Köyü’ne saldırmıştır. Çatışma sabah saatlerine kadar sürmüştür. Çatışma sonucu çok sayıda çete öldürülmüş ve yaralanmıştır, ancak ölü ve yaralı çete sayısına ilişkin net bilgi edinilememiştir. Saldırı kırıldıktan sonra çeteler geri çekilmiştir. Çatışmalarda 2 savaşçımız şehit düşmüş ve 2 savaşçımız da yaralanmıştır.

Aynı gece Türk ordusu komutası altında hareket eden çeteler havan ve ağır silahlarla Şerawa’ya bağlı Basemre ve Basufane köylerine saldırı gerçekleştirmiştir.

19.05.2017 tarihinde Türk ordusuna bağlı çeteler Aşağı Cerablus’tan ağır silahlarla Fırat’ın doğusuna saldırmıştır. Türk ordusuna bağlı çetelerin saldırısı sonucu Kobane’ye bağlı Şexler Kasabası’nda halkın ev ve arazilerinde büyük maddi zarar meydana gelmiştir.

Aynı gün Efrîn’de Türk ordusuna bağlı çeteler Şerawa ilçesinin İska Köyü’ne ateş açmıştır. Güçlerimiz aynı anda çetelere karşılık vermiştir, ancak öldürülen ve yaralanan çetelere ilişkin net bilgi elde edilememiştir. Yine aynı gün Türk devletine bağlı çeteler havanlarla Şerawa ilçesine bağlı Basufane ve Baye köylerine ve Cindires’e bağlı Celeme ve Derbelut köylerine saldırmıştır. Güçlerimizin karşılık vermesi sonucu Celeme Köyü’nde Türk ordusuna bağlı bir çete öldürülmüştür.

Ayrıca akşam saat 19.00’da DAİŞ çeteleri ağır silah ve panzerlerle Heseke’ye bağlı Malha El-Sahra Köyü’nün 10 km güney batısında bulunan mevzilerimize saldırmıştır. Alanda şiddetli çatışmalar yaşanmış ve çok sayıda çete öldürülmüştür, ancak öldürülen ve yaralanan çete sayısı netleştirilememiştir. Çatışma sonucu çetelerin saldırısı kırılmış ve 4 savaşçımız kahramanca şehadete ulaşmıştır.

20.05.2017 tarihinde Türk ordusuna bağlı çeteler obüslerle Efrîn’e bağlı Maranez, Eyn Deqne ve Vila Qadi köylerine saldırmıştır. Yaklaşık 60 obüs köylere atılmıştır. Aynı gün Efrîn’de Türk ordusuna bağlı çete grubu İska Tepe’sine saldırmıştır. Bu saldırılara verilen karşılık sonucu 3 çete öldürülmüş, 6 çete de yaralanmıştır. Yine aynı günün gecesi Türk ordusuna ait savaş ve insansız keşif uçakları Kobanê üzerinde gezinmiştir.”