YPG savaşçısı Qehreman Şiyê şehit düştü

YPG Basın İrtibat Merkezi, uzun süredir ağır hasta olan savaşcıları Qehreman Şiyê’nin (Ebdirehman Kîlo) tüm müdahalelere rağmen şehadete ulaştığını duyurdu.

YPG Basın İrtibat Merkezi yaptığı yazılı açıklamada  “Qehreman Şiyê (Ebdirehman Kîlo) yoldaşımız uzun süre ağır bir hastalıkla mücadele etmiş, ancak  12 Aralık’ta tüm tıbbi müdahalelere rağmen şehadete ulaşmıştır” dedi.

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi:

“Qehreman yoldaş 1980 yılında Efrîn’nin Şiyê ilçesinde dünyaya geldi ve 5 çocuk babasıydı. Efrîn halkımız yurtseverlik kültürüyle tanınır ve topraklarına bağlıdır. Özgürlük Hareketi’nin tanınmasıyla yurtseverlik kültürü direniş kültürüyle bütünleşmiş ve bu Rojava Devrimi’nde doğrudan doğruya ortaya çıkmıştır. Devrimin değerlerine sahip çıkmak için kadınlar, gençler ve onurlu tüm insanlar özgürlüğün saflarına katıldı. Bunlardan biri de Efrîn işgalinden sonra Halep’te güçlerimizin saflarına katılan Qehreman yoldaştır.

İşgalci Türk devletinin topraklarımızı işgal etmesiyle her yurtseverde bir intikam duygusu gelişmiş ve bu gerekçelerle işgalci Türk devletinin bize dayatmak istediği kültürel ve fiziki soykırıma karşı direniş mevzilerinde yerlerini almıştır. Qehreman yoldaş eli kanlı düşmana karşı öylesine öfkeli ve nefret dolu, dostlarına karşı sıcak ve özveriliydi. Onun devrime katkısı bizim için kutsal bir değer ve gurur kaynağıdır. O, halkımız için bir kahramandır ve her zaman kalbimizde, aklımızda ve özgürlük mücadelemizde yaşatılacaktır.

Qehreman yoldaşın şahsında özgürlük mücadelesi veren ve ölümsüzler ordusuna katılan tüm yoldaşlarımızı saygıyla anıyor, şehitlerimize verdiğimiz özgürlük mücadelesini başarı ile taçlandıracağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz. Öncelikle şehit Qehreman’ın sevgili ailesine ve yurtsever halkımıza başsağlığı dileriz.”

Şehit düşen savaşçının kimlik bilgileri şöyle açıklandı:

Kod adı: Qehreman Şiyê

Adı ve soyadı: Ebdirehman Kîlo

Anne adı: Salha

Baba adı: Hisên

Şehadet tarihi ve yeri: Halep / 12 Aralık 2022.