YPG'li 2 savaşçı sonsuzluğa uğurlandı

Cizîrê Fırtınası Hamlesi’nde şehit olan YPG’li Mihemed Cûma (Herekol Til Koçer) ile geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşamını yitiren Til Koçer Asayiş Güçleri üyesi Hisên Xelîfê düzenlenen törenle sonsuzluğa uğurlandı.

Cizîrê Fırtınası Hamlesi’nde şehit olan YPG savaşçısı Mihemed Cûma (Herekol Til Koçer) ile geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Til Koçer Asayiş Güçleri üyesi Hisên Xelîfê’nin cenazeleri, Dêrik Hastanesi’nden alınarak Til Koçer beldesine götürüldü.

Şehit cenazelerini karşılayan halk, Til Koçer beldesindeki mezarlıkta bir tören gerçekleştirdi. Törende konuşan YPG Şengal komutanlarından Til Koçer, şehitlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, şehitlerin yolunda yürüyeceklerine dair söz verdi.

Til Koçer Şehit Aileleri Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Nafiz Ebdulezîz ise özgürlük hareketinin fedakar militanlar sayesinde yükseldiğini belirterek, Mihemed ve Hisên’in halkların kardeşliği ve kurulan Federal Sistemin şehitleri olduğunu söyledi.

Şehitlerin özgeçmişleri okunduktan sonra Mihemed Cûma ve Hisên Xelîfê’nin cenazeleri, mezarlıkta ʺŞehitler ölmez” sloganları eşliğinde toprağa verildi.

Törende ayrıca HPG gerillası Gabar Dêrik’in (Qehreman Kafî) 8 Mayıs 2017’de Garê bölgesinde şehit düştüğü açıklandı.