YPG’den Ezaz, Şêra, Cindirês ve Şiyê’de bir dizi eylem

YPG savaşçıları Ezaz ile Efrîn’in Şêra, Cindirês, Şiyê ve Şêra ilçelerinde işgalcilere yönelik bir dizi eylem gerçekleştirdi, onlarca işgalci öldü.

Alınan bilgilere göre Ezaz’a bağlı Mari beldesinde çete gruplarına eylem gerçekleştirdi. Eylemde çok sayıda çete mensubunun öldürüldüğü bildirildi.

Efrîn’in Şêra ilçesine bağlı Ömera köyünde şiddetli çatışmalar yaşandı. YPG savaşçıları ile Türk ordusu ve çeteleri arasında yaşanan çatışmalarda Türk ordusu ağır kayıplar verdi. İlk bilgilere göre çatışmalarda en az 35 işgalci öldürüldü.

Cindirês çevresinde de Türk ordusuna yönelik etkili bir eylem gerçekleştirildiği bildirildi. Bu eylemde en az 6 ölü, çok sayıda yaralı var.

Efrin’in Cindires bölgesinde de YPG’nin çetelere eylem düzenlediği bildirilirken, eyleme ilişkin görüntülerin daha sonra paylaşılacağı belirtildi. Bu eylemde en az 6 işgalcinin öldürüldüğü öğrenildi.

Şiye ilçesinde ise Çeqela köyü çevresinde işgalcilere ait 23.5’lük doçka yüklü bir araç imha edildi. YPG’nin bu eyleminde en az 3 işgalci öldürüldü.