YPG’den DAİŞ’in uyuyan hücrelerine operasyon

YPG özel operasyon birlikleri Derazor ve Şedadê bölgelerinde DAİŞ çetelerinin uyuyan hücrelerine operasyon düzenledi. Operasyonda 4 çete mensubunun yakalandığı, 2’sinin çatışmada öldürüldüğü bildirildi.

YPG Basın-İrtibat Merkezi yaptığı yazılı açıklamada “Anti Terör birliklerimizin DAIŞ’in bölgedeki uyuyan hücrelerine yönelik operasyonları kesintisiz bir şekilde devam etmektedir. 2-9 Eylül tarihleri arasında Derazor ve Şedadê bölgelerinde gerçekleştirilen 3 başarılı operasyon sonucunda terör grubunun çeşitli kritik görevlerinin sözde sorumluluğunu üstlenen 4 çete yakalanmış, 2’si ise öldürülerek etkisiz hale getirilmiştir” dedi.

Her iki operasyona ilişkin şu detaylar verildi:

“2 Eylül tarihinde Özel Operasyon birliklerimiz tarafından Derazor bölgesinde DAİŞ’in uyuyan hücrelerinin mali sorumlusu olan şahsı hedef alan bir operasyon gerçekleştirilmiştir. Operasyon sonucunda A.M. isimli çetebaşı sağ yakalanmış, örgütsel doküman ve malzeme ele geçirilmiştir.

6 Eylül tarihinde Derazor bölgesinde çetebaşı Xelef Eli Baş el-Bekiri isimli şahsın saklanmakta olduğu eve baskın düzenlenmiştir. Operasyon sonucunda söz konusu çetebaşı ile beraber 2 çete üyesi daha yakalanmış, 1 adet AK-47 tipi tüfek ve önemli miktarda örgütsel araç-gereç ele geçirilmiştir.

9 Eylül tarihinde güçlerimiz tarafından Şedadê bölgesinde Irak uyruklu 2 çete üyesinin saklandığı eve bir operasyon düzenlenmiş ve operasyonda her iki çete üyesi öldürülmüştür.

Anti Terör birliklerimiz son dönemde gerçekleştirdiği pek çok operasyonla çok sayıda saldırı planını boşa çıkarmayı başarmıştır. Birliklerimizin hücre yapılanmalarına yönelik operasyonları tüm bölgede kesintisiz biçimde devam edecektir.”