YPG’den Ankara çeteleri, DAİŞ ve MİT’e 41 operasyon

Halk Savunma Birlikleri (YPG), Kasım ayında Rojava ve Kuzey Suriye’de Türk ordusu, MİT ve güdümündeki çetelere en az 41 operasyon veya eylem gerçekleştirdi. Efrîn’deki 9 eylemde 25 işgalci unsur öldü.

YPG Basın Merkezi, Kasım ayı savaş ve direniş bilançosunu açıkladı. Açıklamada, “Rojava ve Kuzey Suriye’de her türlü işgalciliğe ve terör faaliyetine karşı mücadele yürüten YPG ve YPJ güçlerimiz, özellikle Efrin ve Dêrezor bölgelerinde işgalci Türk ordusu ve güdümündeki çete grupları ve DAIŞ terörist yapılanmasına karşı büyük bir direniş savaşı ortaya koymaktadırlar” denildi.

Açıklamada, “DAIŞ çetelerinin Dêrezor ve başka birçok bölgedeki gizli hücrelerine yönelik Anti-Terör Birliklerimizin (Y.A.T.) gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar, teröristlerin olası birçok saldırısının önlenmesini ve bu gizli hücrelerin yakalanmasını sağlamıştır” diye kaydedildi.

EFRÎN’DE 9 EYLEMDE 25 İŞGALCİ UNSUR ÖLDÜ

Kasım ayı boyunca Efrîn’deki YPG birliklerinin Türk ordusu ve güdümündeki çetelere yönelik 9 eylem gerçekleştirdiğini bildiren Basın Merkezi, şu detayları verdi:

- 25 işgalci unsur öldürülmüştür.

- Eylemler sonucunda 20 çete üyesi yaralanmıştır.

- Eylemlerimiz sonucunda 3 askeri araç imha edilirken 2 askeri araç da darbelenmiştir.

DAİŞ VE MİT’E YÖNELİK 32 ÖZEL OPERASYON

YPG’ye bağlı Anti-Terör Birlikleri’nin (Y.A.T.) Kasım ayında DAIŞ’e karşı 6 operasyon gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada, Özel Operasyon Birliklerinin ise 26 operasyon yaptığı ifade edildi.

Bu operasyonların bilançosu şöyle:

- 13 DAIŞ çetesi yakalanmıştır.

- 9’u DAIŞ, 7’si MİT’e ait olmak üzere toplam 16 mayın ele geçirilmiştir.

- 1 adet kalaşnikof (AK-47), 1 adet tabanca, 5 telefon ve birçok belge ele geçirilmiştir.

Operasyonlar sonucunda ayrıca 9 saldırı girişiminin önlendiği vurgulandı.

HAYATINI KAYBEDEN SAVAŞÇILAR

Açıklamada ayrıca Kasım ayı içerisinde 53 YPG savaşçısının Cizre Fırtınası Hamlesi savaşında “DAIŞ’e karşı kahramanca mücadele ederek şehadete ulaştığı” vurgulandı. YPG, bir savaşçının da Hol kasabasında DAIŞ çetelerinin saldırısı sonucu hayatını kaybettiğini, 6 savaşçının ise çeşitli kazalar sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı.