Çağın Direnişi’nde şehit düşen savaşçının kimliği açıklandı

YPG, Çağın Direnişi’nde şehit düşen Başûrê Kurdistanlı Mihemed Celîl adlı savaşçının kimliğini açıkladı. YPG, "halkımızın ve şehitlerimizin hedeflerini mutlaka yerine getireceğimize dair sözümüzü bir kez daha yineliyoruz” dedi.

Halk Savunma Birliği (YPG) Basın İrtibat Merkezi, açıklamasında şunlar belirtildi:

“Seferberlik döneminde direnişe katılan ve Şubat ayında Efrîn Çağın Direnişi’nde şehit düşen Mihemed Celîl yoldaşımızın kimliğini halkımız ve kamuoyu ile paylaşıyoruz.

İşgalci Türk devleti, Kürtlere ve özgürlükçü halka yönelik soykırımcı ve sömürgeci politikalarını her zaman sürdürüyor. Bu kazanımların elde edildiği her yerde saldırılarına devam ediyor. Başlangıçta çete grupları aracılığıyla Rojava Devrimi’nin kazanımlarını yok etmek istedi ancak amacına ulaşamadı. 20 Ocak 2018 tarihinden itibaren doğrudan Rojavayê Kurdistan toprakları ile Kuzey ve Doğu Suriye’ye saldırdı. Bu tarihte halkımıza yönelik yaygın saldırılar Efrîn kentine yönelikti. Efrîn’deki işgal saldırısında soykırımcı Türk devleti tüm imkanlarını seferber etti. Buna karşın ise güçlü bir direniş ortaya çıktı ve ‘Çağın Direnişi’ oldu. Şüphesiz bu direnişteki asıl rol şehitlerimizin büyük emeği ve fedakarlığıdır. Dört parça Kürdistan’dan halkını ve ülkesini seven, Efrîn’e gitmekten geri adım atmayan yiğit evlatlarımız Çağın Direnişi’ne katıldı.

Aras Xalid yoldaşımız Başûrê Kurdistan’nın Silemaniye kentinin Seyîdsadiq ilçesinde doğdu. Başûr halkımız yıllarca işgalcilerden acı çekti, zulüm ve baskılara maruz kaldı ama buna rağmen direnmiş ve eşsiz bir özgürlük mücadelesi verdi. Aras yoldaş da bu kültürle büyümüş ve seferberlik döneminde Efrîn’e gitmiştir. Dönemin direnişi 58 gün sürdü, her gün bir öncekinden daha ağır ve çetin geçti. Aras yoldaşımız da yurtseverliği ve işgalcilere karşı verdiği mücadeleyle insanlık devriminin kahramanları arasına adını yazdırmıştır.

Tüm yurtsever halkımıza ve Şehit Aras’ın ailesine başsağlığı diliyoruz. Aynı zamanda halkımızın ve şehitlerimizin hedeflerini mutlaka yerine getireceğimize dair sözümüzü bir kez daha yineliyoruz.”

KİMLİK BİLGİLERİ

Şehik düşen savaşçının kimlik bilgileri şöyle:

Kod adı: Aras Xalid

Adı ve soyadı: Mihemed Celîl

Anne adı: Dilsoz Hemêkerîm

Baba adı: Xalid Mihemed Celîl

Şehadet tarihi ve yeri: Efrîn / Şubat 2018.