Türk ordusunun saldırıları sürüyor: 5 Şam askeri katledildi

Qamişlo, Amûdê, Tirbespiyê ve Kobanê’de altyapı tesislerini ve hizmet kurumlarını SİHA’larla bombalayan işgalci Türk ordusu, Qamişlo’da Şam hükümetine bağlı 5 askeri katletti.

İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’de altyapı, hizmet kurumları, sivil ve askeri yerleşim alanlarına yönelik saldırıları sürüyor.

Qamişlo yakınlarındaki Dibana köyünde bulunan bir noktayı insansız hava araçlarıyla bombalayan Türk ordusu, Şam hükümetine bağlı 5 askeri katletti.

İşgalci devlet Özerk Yönetim alanlarını gün boyunca bombaladı. Qamişlo’da havaalanı yolu üzerinde bir depoyu, Heremê Şêxo köyündeki Nêrgiz Şirketi’ni, Hîzama Bakur bölgesindeki elektrik istasyonunu insansız hava araçları (SİHA) ile bombaladı.

Cizîr Kantonu’na bağlı Amûdê ilçesinin Merkeba köyünü, Amûdê ilçesindeki elektrik istasyonunu ve ilçenin batısındaki Kotih köyünü ve Hesekê-Amûdê yolu üzerindeki “Dirbas” değirmenini bombaladı. Değirmende çalışan Hisên Ayiş Hisên (45) ve Mihemed Xêr Ehmed Şêxê (23) adlı 2 işçi yaralandı.  

Kobanê de işgalci Türk devletinin bombardımanına uğrayan kentlerden oldu. Burada bir buğday deposu, ormanlık alan, kentin doğusunda yer alan Çelebiyê beldesindeki çimento fabrikası bombaladı. Fabrikada çıkan yangını söndürmek için alana gelen itfaiye ekiplerini de hedef aldı.

Kobanê’de buğday deposuna yönelik gerçekleşen bombardıman sonrası olayı görüntülemek için alana giden gazetecilere yönelik de saldırı gerçekleşti. Saldırıda bir gazeteci yaralandı.

Son dakikalarda ise Tirbespiyê’de Ûdê petrol istasyonu ve elektrik istasyonu bombalandı.