Türk devletinin saldırılarına dair 150 adrese dosya

Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi, işgalci Türk devletinin son saldırılarına ilişkin 150’den fazla uluslararası kuruma dosya sundu.

Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını sürdüren işgalci Türk devletinin 23 Aralık’tan itibaren bölgenin altyapısı ve hizmet kurumlarına yönelik yoğun bombardımanına ilişkin dosya hazırlandı.

Özerk Yönetim’in Avusturya, Avrupa Birliği, İskandinavya ve Benelüks temsilcilikleri tarafından hazırlanan ve saldırılara ilişkin geniş bilgilerin ve sonuçların yer aldığı dosya 150’den fazla adrese gönderildi.

Avusturya temsilciliğinin hazırladığı dosya Avusturya Cumhurbaşkanlığı, parlamento başkanının ve uluslararası örgütlerin Avusturya temsilciliklerinin de aralarında bulunduğu 116 kurum ve kuruluş ile şahsiyetlere sunuldu.

Özerk Yönetim’in Avrupa Temsilciliği de hazırladığı dosyayı BM Genel Sekreteri Antonio Guteress, BM Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths, BM’nin Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen, 9 Avrupa ülkesi temsilciliklerine, BM İnsan Hakları Komitesi, BM Uluslararası Araştırma Komisyonu, İsviçre Dışişleri Bakanlığı, Uluslararası Af Örgütü ve Uluslararası İnsan Hakları Örgütü’ne sundu.

Özerk Yönetim Benelüks (Belçika, Hollanda, Lüksemburg) Temsilciliği konuya ilişkin dosyayı Avrupa Birliği Temsilciliği Belçika ve Hollanda’nın Avrupa Parlamentosu temsilcileri, BM, Uluslararası Af Örgütü ve İnsan Hakları Örgütü ofisleri, bazı uluslararası örgütlerin Brüksel temsilciliklerine ve Belçika’daki Arap ülkeleri konsolosluklarına sundu.

İskandinavya Özerk Yönetim Temsilciliği ise hazırladığı dosyayı İsveç siyasi partileri, İsveç dışişleri ve savunma bakanlıkları, Palme Uluslararası Araştırma Merkezi, İsveç Dış Araştırmalar ve Savunma Stratejileri Merkezi ile Norveç ve Danimarka dışişleri bakanlıklarına gönderdi.