Türk devletinin Efrin’de katlettiği siviller sonsuzluğa uğurlandı

Türk savaş uçaklarının katlettiği 14 sivil ve 2 YPG savaşçısı Efrin’de düzenlenen merasimle sonsuzluğa uğurlandı.

Türk savaş uçaklarının Efrin’de gerçekleştirdiği katliamda şehit düşen 14 sivil ve 2 YPG savaşçısı düzenlenen merasimle toprağa verildi.

İşgalci Türk ordusunun Efrin’e yönelik işgal saldırılarının birinci ve ikinci günde hedef aldığı sivil yerleşim yerlerinde 14 sivil ve 2 YPG savaşçısı şehit düşmüştü.

Efrin’de binlerce kişi sabahın ilk saatlerinden itibaren cenazelerin bulunduğu Avrin hastanesi önünde toplandı. Cenazelerin hastaneden alınması ardından yürüyüşe geçen Efrin halkı yol boyunca “İntikam”, “Şehid namirin”, “Biji Serok Apo”, “Biji berxwedana Efrîn” sloganları attı.

Merasim alanına ulaştıktan sonra Efrin Kontonu Eşbaşkanı Mustafa Hesen ve Şehit Aileleri Kurumu adına Şaziye İbrahim birer konuşma yaptı.

Efrîn Kantonu Eşbaşkanı Mustafa Hesen, Türk devletinin sivil katlettiği sivil insanları YPG savaşçısı olarak göstermesine tepki gösterdi. Hesen, “Erdoğan gelsin, vurduğu çocuklara baksın. Kanımızın son damlasına kadar topraklarımızı terk etmiyoruz” dedi.

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya’ya “sizin oyunlarınız bizi bu davadan vazgeçirmez” ifadeleriyle tepki gösteren Şehit Aileleri Kurumu Yönetim Üyesi Şaziye İbrahim ise, “Toprağımızı sonuna kadar savunacağız. Rusya’yı lanetliyoruz. Bizim çocuklarımız DAİŞ’i bitirdiği için mi bize düşmansınız?” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından düzenlenen törenle cenazeler Efrîn ve Şehba şehitliklerinde toprağa verildi.