Türk çeteleri Minbic köylerine saldırdı

Türk devletine bağlı çete gruplarının Minbic’in kuzeybatısındaki köylere saldırdığı bidlirildi.

Minbic Askeri Meclisi Basın Bürosu, “Minbic’in kuzeybatısındaki Yaşlî köyünde konuşlanan çeteler Minbic Askeri Meclisi güçlerine ait noktaları ağır silahlarla bombalamıştır” açıklamasında bulundu.

Saldırıda kentin kuzeybatısında yer alan Dendeniya, Um Edesa, Farat, Um Celûd, Eseliya ve Seyada köylerinde sivil yerleşim yerlerinin de çetelerce hedef alındığı bildirildi.

Askeri Meclis, saldırı sonucunda maddi hasarın meydana geldiğini ve sivillerin köylerden Minbic kent merkezine doğru göç etmek zorunda kaldığını kaydetti.

Çetelerin ayrıca Suriye rejim güçlerine ait noktalara sızma girişiminde bulunduğunu kaydeden Minbic Askeri Meclisi, rejim askerleri ile çeteler arasında çıkan çatışmada 5 rejim askerinin yaralandığı, 2 çete mensubunun öldüğü ve 5'inin de yaralandığı bilgisini paylaştı. 

İşgalci Türk devleti yerel saatle 16.30 sıralarında Efrîn’e bağlı Şera ilçesinin Meranaz, Malikiyê, Kefer Antun ve Methana Faysal köyleri ile Şehba’ya bağlı Kefer Neya ve Şêx Hilal köylerini de yoğun bir şekilde bombaladı.