Til Temir halkı işgale ve tecride karşı yürüdü

Til Temir halkı, işgalci Türk devletinin saldırıları ve İmralı tecridine karşı yürüdü, "Düşmanı yeneceğiz" mesajını verdi.

Hesekê’nin Til Temir ilçesinde yüzlerce kişi, Özerk Yönetim kurum üyeleri, STK ve siyasi parti temsilcileri, işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarını ve uluslararası güçlerin sessizliğini protesto etti.

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Kültür Sanat Hareketi’nin öncülük ettiği yürüyüş Şehitler Aileleri Meclisi önünde başladı.

'İŞGALCİ DÜŞMANI YENECEĞİZ'

İlçedeki Büyük Kavşağa ulaşan halk, burada açıklama yaptı. Suriye Devrimci Gençlik Hareketi üyesi Ebdulwehab Teyo tarafından okunan açıklamada şöyle denildi:

“İşgalci Türk devletinin yurttaşların mallarına ve hizmet kurumlarına yönelik aralıksız tehdit ve saldırılarının amacı halkı korkutmak ve Suriye topraklarını işgal etmektir. Türk devleti, QSD komutanlarını hedef almak için SİHA ve ajanlar kullanıyor.

Türk devletinin bu saldırılarına karşı direnmenin yanı sıra hegemonik güçlere Önder Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması için baskı uygulayacak ve mücadelemize devam edeceğiz.

Halkımıza şehitlerin ve Önder Öcalan’ın izinde olacağımız sözünü veriyoruz. 19 Temmuz Devrimi’nin kazanımları ve bütün zaferlere sahip çıkacağız. Kürdistan topraklarını işgal etmek isteyen düşmanı yeneceğiz.”

Eylem “Türk işgaline hayır”, “İhanet ve ajanlara hayır” ve “İşgalciliğe karşı direnişe evet” sloganlarıyla sona erdi.