Til Rifet’te şehit düşen bir genç son yolculuğuna uğurlandı

İşgalci Türk devletinin 17 Mart günü Til Rıfet'e düzenlediği saldırıda şehit düşen Elî Ebdurehman Mihemed isimli genç kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Elî Ebdurehman Mihemed, işgalci Türk devletinin Şehba'nın Til Rifet ilçesine yönelik 17 Mart’ta düzenlediği saldırıda şehit düşmüştü. 

İşgal saldırıları nedeniyle zorla yerinden edilen Efrînli göçmenler ve Şehba’daki yurttaşlar, Mihemed’in cenaze törenine katıldı. 

Cenaze Avrin Hastanesi'nden alınarak Fafîn Şehitliği'ne götürüldü. Şehitlikte düzenlenen törende tüm halka başsağlığı dileyen Til Rifet İlçe Meclisi Üyesi Heyat El Ehmed, "İşgalci Türk devleti bölgelerimize yönelik saldırılarını her geçen gün artırıyor. Çocuklarımız bombardımanda şehit oluyor. Bedeli ne olursa olsun mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Efrîn ve Şehba Kantonu Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) üyesi Hisên Wilo da Efrîn'e dönene kadar mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Daha sonra Elî Ebdurehman Mihemed’ın şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi. Cenaze, annelerin zılgıtları ve "Şehîd namirin" sloganları eşliğinde toprağa verildi.