TEV-DEM, şehitleri andı: Yeni bir destan yazdılar

Halkların Gürzü Hamlesi şehitlerini anan TEV-DEM, "Yeni bir destan yazdılar" dedi. TEV-DEM, "DAİŞ dosyasındaki gecikme terörü canlandıracak ve Türk devleti bunu kullanacak" dedi.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), yazılı açıklama yaparak, Halkların Gürzü Hamlesi şehitlerini andı.

Açıklamada, "Direniş tarihine yeni bir destan yazan Halkların Gürzü Hamlesi şehitlerimizin anısı ve vefası için kahramanlıklarının önünde saygıyla eğiliyoruz. Hesekê’deki Sînaa Cezaevi’ni ele geçirmek isteyen en zalim ve vahşi terör örgütüne karşı fedaice savaştılar" denildi.

'GECİKME TERÖRÜ CANLANDIRACAK!'

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"Bu saldırı, bölgede ve dünyadaki özgürlükçülerin Türk devleti ve çetelerinin Efrîn’in işgaline tepki gösterdiği bir süreçte başlatıldı. Aynı zamanda o dönemde Demokratik Özerk Yönetim’in ilanının kutlamaları da yapılıyordu.

Bu doğrultuda AKP ile istihbarat, bölgenin güvenliğini ve istikrarını yok etmeye, bölge halkları arasında yeni katliamlar gerçekleştirmeye, halkların felsefesi ve ortak yaşam ilkesi sayesinde kurulan Özerk Yönetimi yok etmeye çalıştı.

QSD, İç Güvenlik Güçleri ve bölge halk çetelere karşı birleşerek binlerce yurttaşın hayatını kurtardı ve terör planını bozguna uğrattı. Bunun için de 121 şehit verildi.

TEV-DEM olarak tüm sivil toplum örgütlerine, insani yardım kurumlarına, Demokratik Özerk Yönetim ve tüm siyasi güçlere bu teröristlerin yargılanması için bir kez daha mahkeme kurması çağrısı yapıyoruz. Ancak uluslararası toplum ve BM sorumluluklarını yerine getirmiyor. DAİŞ dosyasındaki gecikme terörü canlandıracak ve Türk devleti ise bunu kirli siyaseti için kullanacak.”