TEV-DEM yıllık toplantısını gerçekleştirdi

TEV-DEM’in yıllık toplantısı 2023 yılı projelerinin açıklanmasıyla sona erdi.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), Kuzey ve Doğu Suriye'deki kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerini ve bunların nasıl geliştirilebileceğini tartışmak amacıyla yıllık toplantısını Hesekê’nin Xeşman Mahallesi’ndeki Sivil Toplum Akademisi'nde gerçekleştirdi.

İki gün süren toplantıya Demokratik Birlik Partisi (PYD) Yönetim Kurulu Üyesi Foza Yusif, TEV-DEM Eş Başkanları Rûken Ehmed ve Xerib Hiso ile onlarca kurum, kuruluş ve sendika üyesi katıldı.

Siyasi durumu değerlendiren Foza Yusif, "Suriye'deki çatışma devam edecek çünkü dünya Ukrayna'daki savaşla ve bu aşamada Rusya ve İran'ın zayıflığıyla meşgul. Bu nedenle işgalci Türk devletine tavizler veriyorlar” ifadelerini kullandı.

Şam hükümeti ile Türk devletinin yaklaşımına ilişkin olarak Foza Yusif, Türk devletinin gerçek bir kriz yaşadığını ve Şam yönetimine yaklaşımının anlaştıkları ve anlaşmazlıklarının sona erdiği anlamına gelmediğini belirtti.

"İç cepheyi ekonomik, siyasi, sosyal ve askeri yönden güçlendirmemiz gerekiyor. TEV-DEM büyük misyonlar üstleniyor" diyen, Foza Yusif, Başûrê Kurdistan’a yönelik tehditler nedeniyle birleşik bir Kurdistan pozisyonunun gerekli olduğunu belirtti.

TEV-DEM Eş Başkanı Xerib Hiso, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın görüşlerini okudu. Ardından TEV-DEM ile ilgili birim, kurum ve kuruluşlar faaliyet raporlarını okudu. Katılımcılar organizasyonel durumu tartıştı ve 2023 için planlar belirledi.

Toplantı sonunda 2023 planları açıklandı. Bunların arasında parklar, kamusal alanların arttırılması, sağlık alanlarının geliştirilmesi, kooperatiflerin açılması ve yeni birimlerin yapılması ile ilgili projeler yer alıyor.